ΣΕΠΕ "Ν. Πλούμπιδης"

Πικετοφορία στις 22/10 στις 6μμ στην Πλ. Ηρώων: Ευθύνη όλων μας να δυναμώσουμε τον αγώνα για την προστασία της υγείας του λαού

21/10/2020 - 15:56

ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 22/10 ΣΤΙΣ 6ΜΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 25/10 ΣΤΙΣ 11ΠΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ

Τα εργατικά σωματεία και οι μαζικοί φορείς του Περάματος στέλνουμε μήνυμα αγωνιστικού ξεσηκωμού στους εργαζόμενους, στους άνεργους, στους αυταπασχολούμενους, στους μαθητές, και τους συνταξιούχους, στους πρόσφυγες και μετανάστες  εργάτες και τα παιδιά τους που ζουν στις γειτονιές μας.

Τώρα χρειάζεται να δυναμώσουμε τον αγώνα για την προστασία της υγείας και της ζωής μας.

Από την αρχή της πανδημίας όλοι εμείς δεν μείναμε με σταυρωμένα τα χέρια. Διεκδικήσαμε ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας του λαού μας, απαιτήσαμε υγειονομικά μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, υψώσαμε φωνή διεκδίκησης για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας την σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, έχει κάνει την πολιτική επιλογή να αφήσει έκθετο τον λαό και τα παιδιά του απέναντι στην πανδημία. Κλείνει σε όλες τις πτώσεις την «ατομική ευθύνη» κρύβοντας τις τεράστιες δικές της ευθύνες για:

 • το ξεχαρβαλωμένο δημόσιο σύστημα υγείας μέσα στο οποίο οι υγειονομικοί δίνουν πραγματικά ηρωικό αγώνα για την ζωή του λαού χωρίς να διαθέτουν ούτε τον αναγκαίο εξοπλισμό, ούτε το αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να κερδηθεί αυτή η μάχη με αποτέλεσμα το ΕΣΥ πλέον να πιέζεται ασφυκτικά.
 • το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς που βρήκε τα σχολεία αθωράκιστα και από υγειονομικής άποψης. Με τους μαθητές στον δήμο μας να στοιβάζονται σε αίθουσες των 27-30 μαθητών/τάξη, με 3 μόνιμες σχολικές καθαρίστριες και τον συνολικό αριθμό τους να παραμένει εν μέσω πανδημίας ίδιος με τις προηγούμενες σχολικές χρονιές, χωρίς μάλιστα να τους παρέχεται κανένα Μέτρο Ατομικής Προστασίας κ.ο.κ.
 • την κατάσταση που επικρατεί σε πολλούς χώρους δουλειάς που τα υγειονομικά πρωτόκολλα «κόβονται και ράβονται» κατά παραγγελία των εργοδοτών που για να μην θιγούν τα κέρδη τους βάζουν σε κίνδυνο την υγεία και την ζωή των εργαζομένων και των οικογενειών τους.
 • την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα ΜΜΜ που στοιβαζόμαστε σαν σαρδέλες και έχει επιδεινωθεί περισσότερο με το κουτσούρεμα των δρομολογίων του Γ18 και του Β18 που πλέον δεν τερματίζουν στην Ομόνοια.  

Και όλα αυτά σε μια εργατογειτονιά με τεράστιους εργασιακούς χώρους όπως η Ναυπηγ/κή Ζώνη και η COSCO, σε μια γειτονιά με τεράστια ποσοστά ανεργίας, χωρίς Κέντρο Υγείας και Κέντρο Α΄ Βοηθειών, με την υγειονομική και ωρολογιακή βόμβα των καζανιών του θανάτου που επιδεινώνουν παραπέρα την υγεία και την ποιότητα της ζωής μας μέσα στην πόλη μας.

Η κυβέρνηση την ώρα που ξεδιάντροπα δηλώνει ότι «δεν υπάρχουν λεφτά για την ουσιαστική στήριξη του ΕΣΥ» και «τα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ!» έδωσε 30 εκατ. € στους κλινικάρχες και 70 δις € σε μεγαλοξενοδόχους, εφοπλιστές και αεροπορικές εταιρίες.

Την ίδια ώρα η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ  είναι άφαντη, «σφυρίζει» αδιάφορα για όλα τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Μαζί με την κυβέρνηση φέρει ακέραιη την ευθύνη για την απαράδεκτη και απάνθρωπη κατάσταση που επικρατεί στην Δομή του Σχιστού η οποία έχει να καθαριστεί από τις 7/9 και έχει μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα τόσο για τους  περίπου 2.000 πρόσφυγες που φιλοξενούνται και τους εργαζόμενους της δομής όσο και για όλο το Πέραμα. 

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 • Να στελεχωθούν τώρα όλα τα νοσοκομεία του Πειραιά (Τζάνειο, Κρατικό, Μεταξά) με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Να ενισχυθούν άμεσα οι παθολογικές κλινικές και η κλινικές covid με επιπλέον προσωπικό, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες και να υπάρχουν και "εφεδρείες" για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων.
 • Την δημιουργία και άμεση λειτουργία Κέντρου Υγείας στο Πέραμα με όλο το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Είναι όρος για να υπάρχει ουσιαστική Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
 • Την δημιουργία και λειτουργία Κέντρου Πρώτων Βοηθειών στο Πέραμα
 •  Δωρεάν, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ για τον κορωνοϊό για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους στο Δήμο.
 • Να εγκατασταθούν στην περιοχή κινητά συνεργεία rapid test και να διεξάγονται με μαζικούς όρους και εντελώς δωρεάν. Τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα να παρέχουν δωρεάν τεστ για τον COVID -19.
 • Ειδική φροντίδα για τις ευπαθείς ομάδες της περιοχής, οικονομικούς μετανάστες, πρόσφυγες με ειδικά ενημερωτικά-διαγνωστικά συνεργεία στις περιοχές που μένουν και στους χώρους που συχνάζουν.
 • Μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών για να καλυφθούν οι ανάγκες οικογενειακών γιατρών.
 • Δημιουργία νέων αιθουσών διδασκαλίας, αξιοποίηση χώρων του Δήμου, με 15 μαθητές το πολύ ανά τάξη. Μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία, βρεφονηπιοκόμων και παιδαγωγών στους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία.
 • Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές, για την προμήθεια απαραίτητων υλικών (Μέσα ατομικής προστασίας, αντισηπτικά, κ.α.)
 •  Μαζικές προσλήψεις καθαριστριών στα σχολεία,  στους παιδικούς σταθμούς, στα νηπιαγωγεία, στο Δήμο και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
 • Να πυκνώσουν τα δρομολόγια των ΜΜΜ και να επανέλθουν τα δρομολόγια του Γ18 και του Β18
 • Στους μεγάλους χώρους δουλειάς της περιοχής να γίνονται συχνοί έλεγχοι από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, για την τήρηση των μέτρων από την εργοδοσία και να τηρούνται όλα τα απαραίτητα όταν υπάρξει κρούσμα.
 • Να παρθεί πίσω ο απαράδεκτος νόμος της Κυβέρνησης που αναγκάζει τον εργαζόμενο, αν νοσήσει, να αναπληρώσει τις ώρες εργασίας που έχασε με απλήρωτες υπερωρίες.
 • Μέτρα στήριξης των μικρών επαγγελματιών με αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων χωρίς τόκους και προσαυξήσεις, με αναστολή όλων των ρυθμίσεων για οφειλές προς τη ΔΕΗ (ή άλλους ιδιώτες παρόχους) και προς άλλες πρώην ΔΕΚΟ.
 • Δωρεάν διανομή μασκών αντισηπτικών και άλλων μέσων ατομικής προστασίας σε μικρομάγαζα, σε μικρούς επαγγελματίες και εμπόρους, για τους ίδιους και το προσωπικό τους.

ΤΟ Δ.Σ.

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα