Σ.Ε.Π.Ε. "Αργύριος Μοσχίδης": Απόφαση Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου - Ψήφισμα Γ.Σ. για κενά

22/09/2016 - 17:12

Συνήλθε σήμερα Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016 η Τρίτη επαναληπτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου.

Διαπιστώθηκε απαρτία με το 1/5 των μελών του Συλλόγου.

Η Γενική Συνέλευση πήρε τις παρακάτω αποφάσεις :

ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

• Άμεση απόσυρση των κυβερνητικών τροπολογιών  και των Υπουργικών Αποφάσεων για το Ολοήμερο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, την Ειδική Αγωγή, το ωρολόγιο πρόγραμμα του Γυμνασίου, την κατάργηση των υπευθύνων στα εργαστήρια στη Β/θμια.
  • Εδώ και τώρα θεσμοθέτηση δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν για όλα τα παιδιά!!
  • Μαζικοί – Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων για την κάλυψη όλων των αναγκών.
  • Άμεση κάλυψη όλων των πραγματικών κενών των σχολείων σε εκπαιδευτικούς γενικής και ειδικής αγωγής, καθώς και σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων.
  • Καμμιά απόλυση αναπληρωτή. Κανένας εκπαιδευτικός καμίας ειδικότητας δεν περισσεύει. Όχι στις χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες των παιδιών.
  • ΟΧΙ στις υποχρεωτικές μετακινήσεις και τις πλασματικές υπεραριθμίες. Οργανική θέση για όλους.
  • Να ανοίξουν άμεσα όλες οι δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευση και να στελεχωθούν με όλο το μόνιμο και αναγκαίο προσωπικό. Κανένα παιδί έξω από τη δομή που έχει ανάγκη.
  • Να υπάρχει δάσκαλος υπεύθυνος για τη λειτουργία του ολοήμερου.
  • Να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα (15 νηπιαγωγείο, Α, Β, Δημοτικού. Καμία τάξη πάνω από 20 μαθητές)
  • Να εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος για παραπέρα μείωση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα που υπάρχουν διαγνώσεις για μαθητές που χρειάζονται ειδική παιδαγωγική στήριξη.
  • Ούτε ένα 1€ από την τσέπη των λαϊκών οικογενειών για υλικά, αναλώσιμα. Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων.
  • Ένα γεύμα δωρεάν για όλους τους μαθητές με ευθύνη της Κυβέρνησης.
  • Πρόσληψη όλων των καθαριστριών με μόνιμη και σταθερή εργασία για καθαρά σχολεία.
  • Μισθολογική αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας & των επιστημονικών προσόντων για μόνιμους και αναπληρωτές. Καμία μείωση μισθού, ξεπάγωμα των Μ.Κ. Κατάργηση του ν.4354 (νέο μισθολόγιο).

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

• Κοινή σύσκεψη εκπαιδευτικών με Συλλόγους Γονέων και Μαζικούς Φορείς της Λήμνου για την ανάδειξη του νέου τοπίου και των προβλημάτων στην εκπαίδευση και διεκδίκηση λύσεων στα αιτήματα του παραπάνω διεκδικητικού πλαισίου.
  • Αποκορύφωμα των δράσεων να είναι η διοργάνωση πανδημοσιοϋπαλληλικής ή και Γενικής απεργίας στις αρχές Οκτωβρίου, στη βάση της κοινής επίθεσης που δέχονται από την κυβέρνηση, τόσο οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, όσο και οι εργαζόμενοι στον Ιδιωτικό τομέα, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη τη διάλυση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας, Υγείας και Πρόνοιας, που συντελείται στο βωμό των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ

Οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που συμμετείχαμε στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016, ζητούμε την άμεση κάλυψη των λειτουργικών κενών των σχολείων της Λήμνου, (δάσκαλοι, εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων, δάσκαλοι Τμημάτων Ένταξης, νηπιαγωγοί και δάσκαλοι Παράλληλης Στήριξης, Ειδικό Βοηθητικό και Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό, Τάξεις Υποδοχής Αλλοδαπών μαθητών), με διορισμούς αναπληρωτών εκπαιδευτικών και όχι με μετακίνηση εκπαιδευτικών από ένα σχολείο σε άλλο. Δε δεχόμαστε το κενό ενός σχολείου να καλυφθεί δημιουργώντας κενό σε βάρος των μαθητών άλλου σχολείου, είτε σε πρωινό, είτε σε Ολοήμερο Τμήμα.

Ειδικά για τα κενά που δημιουργούνται από πολυήμερες άδειες εκπαιδευτικών, θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση του Υπουργείου Παιδείας να τα καλύπτει άμεσα με διορισμό αναπληρωτών εκπαιδευτικών.