Σ.Ε.Π.Ε. ΑΝ. Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ»:Ψήφισμα συμπαράστασης στους 5 αναπληρωτές που διώκονται.

15/01/2020 - 10:05

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

 

Τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 9 π.μ. στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά θα διεξαχθεί η δίκη 5 συναδέλφων αναπληρωτών Εκπαιδευτικών που κατά το σχολικό έτος 2017-2018 υπηρετούσαν στο 1ο  Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου. Δύο από τους πέντε εξακολουθούν να υπηρετούν στο συγκεκριμένο  σχολείο. Οι συνάδελφοί κατηγορούνται από μητέρα μαθητή του Ειδικού Σχολείου που φοιτούσε σε αυτό την εν λόγω περίοδο ότι άσκησαν κατ’ εξακολούθηση λεκτική βία σε βάρος του παιδιού της.

Η υπόθεση είχε απασχολήσει τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πειραιά που διεξήγαγε Ένορκο Διοικητική Εξέταση χωρίς να επιβάλει πειθαρχικές ποινές στους εκπαιδευτικούς για την κατηγορία σωματικής ή λεκτικής ή βίας.

Η καταγγέλλουσα μητέρα επέλεξε τον δρόμο της δημόσιας διαπόμπευσης και συκοφάντησης των εκπαιδευτικών με διώξεις, με συνεντεύξεις και με σελίδα σε μέσο δικτύωσης στο οποίο ζητά «δικαιοσύνη» για το παιδί της, παρ ’όλο που οι προσπάθειές της στο παρελθόν έπεσαν στο κενό.

Γνωρίζουμε καλά ότι οι κατηγορούμενοι αναπληρωτές συνάδελφοί μας όλα αυτά τα χρόνια που εργάζονται έχουν επιδείξει ιδιαίτερη παιδαγωγική ευαισθησία και έχουν ανταποκριθεί στον επιστημονικό τους ρόλο. Χαίρουν μάλιστα της εμπιστοσύνης συναδέλφων, μαθητών και γονιών. Το ίδιο έπραξαν και στην περίπτωση του μαθητή για τον οποίο γίνεται λόγος.

 Θεωρούμε ότι για να είναι αποτελεσματική η εκπαιδευτική διαδικασία, πόσο μάλλον όταν αφορά την Ειδική Αγωγή, θα πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη και αμφίδρομη σχέση μεταξύ εκπαιδευτικού και μαθητή, αλλά και στενή συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικού και γονέα και τα όποια προβλήματα υπάρχουν, να αντιμετωπίζονται σε κλίμα συνεργασίας και παιδαγωγικής υποστήριξης. Εκπαιδευτικοί και γονείς είμαστε στην ίδια όχθη, αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε σε κοινό μέτωπο τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών που χρήζουν Ειδικής Αγωγής και όλων των εργαζομένων σε όλες τις δομές της.

● Καταγγέλλουμε την πρακτική να καταγράφεται παρανόμως η εκπαιδευτική διαδικασία την ώρα που εξελίσσεται και να διαπομπεύονται έτσι εκπαιδευτικοί και μαθητές. Δε θα επιτρέψουμε να παραβιάζεται με αυτό τον τρόπο η επαγγελματική ιδιότητα των εκπαιδευτικών και προπάντων η προσωπική ζωή και ασφάλεια όλων των μαθητών. Δε θα ανεχτούμε τις διώξεις ενάντια στους εκπαιδευτικούς.

● Καλούμε τους Γονείς μέσα από τα συλλογικά τους όργανα να μη νομιμοποιήσουν τέτοιες πρακτικές και να συμπαρασταθούν στους διωκόμενους εκπαιδευτικούς με ψηφίσματα, αλλά και με τη φυσική τους παρουσία στη δίκη.

Αποφασιστικά δίνουμε το παρόν στη δίκη. Εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                                     Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

             ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ                 ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα