ΣΕΠΕ "Γ. Σεφέρης": Τέλη Γενάρη 21 κενά στη Β' Αθήνας

28/01/2018 - 23:00

Συνάδελφοι-ισσες,  αγαπητοί γονείς

Κοντεύει να βγει ο Γενάρης και οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς που υπάρχουν στη Δ/νση Π.Ε της Β΄ Αθήνας ταλαιπωρούν εκπαιδευτικούς και γονείς αφαιρώντας μορφωτικά δικαιώματα από τους μαθητές μας.

Η πάγια και θέση του Συλλόγου μας για μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων που υπηρετούν χρόνια τώρα ως αναπληρωτές, αποδεικνύεται ως η μόνη ρεαλιστική λύση για την κάλυψη όλων των κενών και των εκπαιδευτικών αναγκών που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας. Κάτι  που επιβεβαιώνεται και από την καθημερινή σκληρή πραγματικότητα αφού οι προσλήψεις αναπληρωτών κάθε τόσο και με το σταγονόμετρο δεν μπορούν να καλύψουν έγκαιρα τα κενά που δημιουργούνται.

Έτσι παρόλο που στη Δ/νση Β’ Αθήνας είχαν διαπιστωθεί εδώ και καιρό 13 κενά ΠΕ70, 8 κενά ΠΕ60, 1κενό ΠΕ19, 1 κενό ΠΕ16, 1 κενό ΠΕ71, οι προσλήψεις που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας στις 23.01.18 αφορούν την κάλυψη μόνο 3 θέσεων νηπιαγωγών και 1 θέσης ΠΕ 70 για ειδική αγωγή !!!

Αυτή η τακτική  πέρα  από  το γεγονός ότι αγνοεί ακόμα και τις εισηγήσεις των Διευθύνσεων για τα κενά, κινούμενη στη διάτρητη λογική της λογιστικής αντιστοίχισης του συνόλου του αριθμού των διδακτικών ωρών προς το σύνολο του αριθμού των εκπαιδευτικών μέσω του myschool, αποτελεί πρόκληση και κοροϊδία.

Είναι ξεκάθαρο ότι Κυβέρνηση και Υπουργείο δε θέλουν να δώσουν απάντηση στο πρόβλημα των κενών που η πολιτική τους δημιουργεί. Ρίχνουν την ευθύνη, μέσα από τις κατευθύνσεις των Δ/νσεων  στους συλλόγους διδασκόντων να λειτουργήσουν τα σχολεία με το υπάρχον προσωπικό με «προσωρινές» λύσεις σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών υποχρεώσεων των γονιών,  όπως π.χ με την αναστολή της λειτουργίας τμημάτων του ολοήμερου...

Η κατάσταση έχει φτάσει πια στο απροχώρητο.  Απαιτούμε να καλυφθούν όλα τα κενά σε όλα τα σχολεία τώρα! Καλούμε τους συναδέλφους, τις Ενώσεις και τους Συλλόγους γονέων και τους όμορους Συλλόγους Εκπαιδευτικών της Β΄ Αθήνας σε

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ  1/2  13.30 

ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. Β΄ΑΘΗΝΑΣ (Ανάφης και Αγ. Αποστόλων, Ηράκλειο)

Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ                                                                   ΝΤΙΑΝΑ ΛΙΑΚΟΥ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα