ΣΕΠΕ "Μ.Παπαμαύρος": Ενημερωτικό Αποφάσεων και Δράσεων Φλεβάρης 2018

25/02/2018 - 18:48
Ενημερωτικό Αποφάσεων και Δράσεων Φλεβάρη 2018

Ενημερωτικό Αποφάσεων και Δράσεων Φλεβάρη 2018 Πλαίσιο πάλης και Πρόγραμμα δράσης ενάντια στην αντιλαϊκή, αντιεκπαιδευτική πολιτική

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας στην τακτική συνεδρίασή του, την Τετάρτη 14/02/2018, και στο πλαίσιο της συζήτησης που έχει ανοίξει αναφορικά με τις τρέχουσες εξελίξεις στο χώρο της εκπ/σης και τις προωθούμενες αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις του ν. 4512/2018, αποφάσισε το παρακάτω πρόγραμμα δράσης για την οργάνωση της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή αντιεκπ/κή πολιτική και με στόχο την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων μας και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας :

1.     Προχωράμε σε ενημέρωση και κινητοποίηση των συνάδελφων ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και τις εξελίξεις στην Παιδεία

2.     Στις 22 Φλεβάρη και ώρα 19.00 αποφασίσαμε σύσκεψη  αναπληρωτών συναδέλφων στο γραφείο του συλλόγου, εν όψει δεκαήμερης δράσης για μόνιμους μαζικούς διορισμούς στην Εκπαίδευση.

  • Στις 23 Φλεβάρη στις 13.ΟΟ, έχει οριστεί πανελλαδική κινητοποίηση αναπληρωτών στην Περιφερειακή Δ/νση Π. &Δ. Εκπ/σης Αττικής (Τσόχα 15 – Αμπελόκηποι),  σε συντονισμό με την Β/βαθμια και με κορυφαίο αίτημα τους μόνιμους μαζικούς διορισμούς και το εργασιακό καθεστώς των αναπληρωτών.

3.     Από 26 Φλεβάρη έως 2 Μάρτη προχωράμε σε εβδομάδα δράσης με θέμα: «Εδώ και τώρα μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών – Μονιμοποίηση των συμβασιούχων – ΟΧΙ στα κριτήρια απολύσεων αναπληρωτών – εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών». Η εβδομάδα ξεκινάει τη Δευτέρα 26 Φλεβάρη με Παναττική σύσκεψη αναπληρωτών στις 6μ.μ. στα γραφεία της ΔΟΕ και κορυφώνουμε την Παρασκευή 2 Μάρτη με συγκεντρώσεις των σωματείων  στο Υπ. Παιδείας στις 13.00 (θα  αποφασίσουμε για διευκόλυνση των συνάδελφων  στάση εργασίας  για το πρωινό και το απογευματινό ωράριο). Ειδικότερα ως προς τη διευκόλυνση συμμετοχής των συναδέλφων θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση.

4.     Κορυφώνουμε τη δράση μας το πρώτο 15νθήμερο του Μάρτη και σε κάθε περίπτωση απαντάμε δυναμικά. θα ακολουθήσουν σχετικές ενημερώσεις.

Το Δ.Σ. προτάσσει το επόμενο διάστημα το παρακάτω πλαίσιο πάλης:

·       Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου – 14ου μισθού, ξεπάγωμα των Μ.Κ., αναγνώριση της διετίας 2016 – 2017 στη μισθολογική εξέλιξη.

·       Κατάργηση της αντιαπεργιακής τροπολογίας. Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και την ΑΠΕΡΓΙΑ.

·       Κατάργηση της τροπολογίας που ποινικοποιεί τον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς. Κανένα σπίτι  λαϊκών οικογενειών στα χέρια τραπεζίτη.

·       Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους! Άμεσο μόνιμο διορισμό όλων των συναδέλφων που έχουν  δουλέψει τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση (πάνω από 25.000), ώστε να καλυφθούν στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων. Καμία απόλυση συμβασιούχου-αναπληρωτή.

·       ΑΜΕΣΗ εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και συμβασιούχων - αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

·       Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση. Νήπια - προνήπια στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο. Καμία σκέψη για πέρασμα των Νηπιαγωγείων στους ΟΤΑ. Να μην περάσουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για το «νέο Λύκειο».

·       ΑΠΟΧΗ από κάθε διαδικασία της αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα.

·       Κάτω τα χέρια από το ωράριο και τα εργασιακά μας δικαιώματα. Σύγχρονες υποδομές και συνθήκες εργασίας

·       ΟΧΙ στις συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων και τμημάτων. Εδώ και τώρα για 15 μαθητές, το ανώτερο, σε Νηπιαγωγεία, Α΄ και Β’ Δημοτικού και για 20 μαθητές, το ανώτερο, σε όλες τις άλλες τάξεις.

·       ΟΧΙ στον εκπαιδευτικό – πολυεργαλείο. Πάγιο αίτημά μας οι μαζικοί και μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών και η πρόσληψη ειδικού βοηθητικού προσωπικού. Κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το αντικείμενό του.

·       Αναβάθμιση των δομών της Ειδικής Αγωγής. Λειτουργία παντού Τμημάτων Ένταξης. Κάθε παιδί στη δομή που έχει ανάγκη.  Ένας δάσκαλος ανά μαθητή στην Παράλληλη στήριξη.

·       Ένταξη όλων των προσφυγόπουλων στο Δημόσιο σχολείο και τα πρωινά τμήματα. Δημιουργία όλων των απαραίτητων υποδομών (π.χ. αίθουσες), πρόσληψη του κατάλληλου προσωπικού (π.χ. εκπαιδευτικοί, ψυχολόγοι κοιν. λειτουργοί). Έξω οι ΜΚΟ από τα σχολεία.

·       Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό, ούτε 1€ από την τσέπη των λαϊκών οικογενειών για τη λειτουργία του σχολείου. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Παιδεία.

Με τους σημαντικούς αγώνες μας το προηγούμενο διάστημα δείξαμε μέρος της δύναμής μας! Αυτός είναι μονόδρομος για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Συσπειρωμένοι στον Σύλλογό μας, συνεχίζουμε πιο μαχητικά το επόμενο διάστημα στον δρόμο του συλλογικού αγώνα. Ξεπερνάμε τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΧΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!

Μόνο οι οργανωμένοι, μαζικοί αγώνες μπορούν να βάλουν εμπόδια, αυτό φοβούνται, 
μόνη δύναμη η οργάνωση και η συμμετοχή μας.

Μόνο η κοινή δράση με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα, με τους γονείς των μαθητών μας, μπορεί να κάνει αποτελεσματική την πάλη μας γιατί η μόρφωση είναι λαϊκό δικαίωμα!!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χήρα    Αγαθή                                                         Παπακώστα Μαργαρίτα

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα