ΣΕΠΕ "Ο Σωκράτης": Καταγγελία για προσβολές που δέχτηκε συνάδελφος από κάποιους γονείς

27/03/2018 - 21:37
Καταγγελία για προσβολές που δέχτηκε συνάδελφος από κάποιους γονείς

Καταγγελία για προσβολές που δέχτηκε συνάδελφος από κάποιους γονείς

Ο Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε Αν. Αττικής «ο Σωκράτης»  καταγγέλλει το γεγονός ότι εκπαιδευτικός στο 3ο Δημ. Σχ. Αχαρνών έγινε δέκτης προσβολών από γονείς μαθητών του που διαφώνησαν με βαθμούς του τριμήνου. Οι συγκεκριμένοι γονείς έκαναν μάλιστα αναπαραγωγή φωτογραφίας του δασκάλου με προσβλητικά σχόλια και τη διακίνησαν σε άλλους γονείς του σχολείου, πιστεύοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα πλήξουν τον συνάδελφο…!

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που γονείς προσβάλλουν εκπαιδευτικό και προχωρούν σε ενέργειες με σκοπό να θίξουν την τιμή και την υπόληψή του. Απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, γέννημα της υποβάθμισης του εκπαιδευτικού έργου και παιδαγωγικού ρόλου του δασκάλου και από την επίσημη πολιτεία, χρειάζεται η άμεση αντίδραση του και του Συλλόγου Διδασκόντων σε κάθε σχολική μονάδα, ώστε να μην αφήνει κανενός είδους περιθώριο για ανάλογες κατακριτέες συμπεριφορές.

Καταδικάζουμε το γεγονός και τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι εκπαιδευτικοί και γονείς μόνο ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας. Δεν είμαστε οι μεν απέναντι στους δε. Απέναντί μας έχουμε και οι δυο την  πολιτική που βιώνουμε καθημερινά και τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

Για το Δ.Σ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα