ΣΕΠΕ "Ρ.Ιμβριώτη":Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Αττικής κα την εταιρεία πούλμαν για τη μημεταφορά μαθητή με βαριές αναπηρίες!

10/03/2020 - 21:07

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΣΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΟΥΛΜΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΗ ΜΕ ΒΑΡΙΕΣ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ!

ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ!

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών "ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» καταγγέλλει την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής και την Εταιρεία Πούλμαν για την απαράδεκτη, απάνθρωπη στάση τους απέναντι σε μαθητή με Αυτισμό, που φοιτά στο Ειδικό Δημοτικό "Ρόζα Ιμβριώτη" στην Καισαριανή.

Η Εταιρεία, βάζοντας μπροστά τους εργαζόμενούς της, στην ουσία εκβιάζοντάς τους ψυχολογικά να λύσουν οι ίδιοι το πρόβλημα και να αναλάβουν την ευθύνη λες και είναι οι ιδιοκτήτες, κατέθεσε αναφορά στη διευθύντρια του σχολείου καταγράφοντας τα γεγονότα που διαδραματίζονται καθημερινά κατά τη μεταφορά του συγκεκριμένου μαθητή με το πούλμαν της. Γεγονότα, όπως σιελόρροια, δαγκώματα στις επιφάνειες του πούλμαν…, που είναι αναμενόμενα, όταν αναφερόμαστε σε μαθητές με τόσο βαριές Αναπηρίες.

Με αυθαίρετη απόφαση, κι αφού η αναφορά της κατατέθηκε και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, η Εταιρεία αρνείται να παραλάβει τον μαθητή από το σπίτι στο σχολείο και το αντίστροφο, με αποτέλεσμα να φέρει τη μητέρα του μικρού μαθητή - πρόκειται για μονογονεϊκή οικογένεια - σε δύσκολη κατάσταση, δημιουργώντας, ταυτόχρονα, και το πρακτικό πρόβλημα του πώς θα έρχεται καθημερινά το παιδί στο σχολείο και πώς θα αποχωρεί, αφού εκείνη αδυνατεί να απουσιάσει από την εργασία της.

Η Περιφέρεια από πλευράς της, ύστερα από επικοινωνία που είχε η μητέρα του παιδιού, υποσχέθηκε πως θα λύσει το πρόβλημα προσλαμβάνοντας συνοδό αποκλειστικά για τον μαθητή, φοβούμενη πιθανή καταγγελία της μητέρας. Ωστόσο, έχουν περάσει δέκα μέρες από τότε και καμία λύση δεν έχει δοθεί ακόμη από την Περιφέρεια.

Εκτός από το Σωματείο μας «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου "Ρόζα Ιμβριώτη", ύστερα από Συνέλευση που πραγματοποίησε μόνο για το συγκεκριμένο θέμα, τάσσεται με το δίκαιο, δηλαδή με το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε παιδιού στη μόρφωση. Κατ' επέκταση, στηρίζει τον μαθητή και τη μητέρα του και καταγγέλλει Περιφέρεια και Εταιρεία για το απαράδεκτο πρόβλημα που έχουν δημιουργήσει στην οικογένεια.

Για μία ακόμη φορά, φαίνεται καθαρά η αναγκαιότητα και δυνατότητα της εποχής μας για θεσμοθέτηση και δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα για Αποκλειστικά Δημόσιο, Δωρεάν και Ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους, με κατάλληλα διαμορφωμένα μέσα μετακίνησης, με μόνιμους εξειδικευμένους οδηγούς και συνοδούς και απ’ ευθείας κρατική χρηματοδότηση.

Καλούμε τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να λύσει τώρα το ζήτημα, να εξασφαλίσει δηλαδή για τον μαθητή ασφαλή και συνεχή μεταφορά μαζί με τους συμμαθητές/τριές του.

Για το Δ.Σ.

Η  Πρόεδρος                                         Ο Γ. Γραμματέας

Δριμάλα Θεοδώρα                                  Κοπριτέλης Απόστολος

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα