ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη": 2ωρη στάση εργασίας για νέο, ασφαλές, σύγχρονο διδακτήριο στις 26/3

25/03/2018 - 20:17

ΤΟ Δ.Σ. ΚΗΡΥΣΣΕΙ 2ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 26/3 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για νέο, ασφαλές, σύγχρονο διδακτήριο!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, φίλοι γονείς,

Το Δ.Σ. δυναμώνοντας τον αγώνα του Συλλόγου μας και δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξή του στην απόφαση των γονιών του 4ου Δημοτικού και του 4ου Νηπιαγωγείου Βύρωνα να μη βάλουν από τη Δευτέρα 26/3 τα παιδιά τους σε ένα σχολείο "γιαπί", επικίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα, κηρύσσει 2ωρη στάση εργασίας για τους συναδέλφους των σχολείων αυτών από τις 8 – 10 π.μ.

Τώρα είναι η ώρα, γονείς και εκπαιδευτικοί να δυναμώσουμε την πάλη μας για να δρομολογηθεί άμεσα το χτίσιμο ενός νέου, ασφαλούς, σύγχρονου διδακτηρίου! Βήμα πίσω από τη διεκδίκηση αυτή, που απαντά στις σύγχρονες μορφωτικές και εκπαιδευτικές ανάγκες! Ταυτόχρονα διεκδικούμε στέγαση όλου μαζί του 4ου Δημοτικού αλλά και του 4ου Νηπιαγωγείου σε κτήριο που πρέπει να εξασφαλίσει ο Δήμος, με δωρεάν μεταφορά, ώσπου να ολοκληρωθεί το έργο. Καμία συζήτηση για διαμελισμό του σχολείου ή επιστροφή στο παρελθόν της βάρδιας!

Στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο του Βύρωνα στις 23 του Μάρτη για το παρόν θέμα, όπως και στο αρχικό στις 19 Μάρτη, έγινε ξεκάθαρο ότι η Δημοτική Αρχή του Βύρωνα αντιμετωπίζει ως κόστος την ανέγερση νέων διδακτηρίων για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών της περιοχής μας και συμπορεύεται με την κυβέρνηση, που, ενώ χτυπάει προσοχή στα «αιτήματα» του ΣΕΒ, τσακίζει τον λαό στερώντας μας βασικά δικαιώματα στη δουλειά, τη μόρφωση, στη ζωή! Στη λογική αυτή η Δημοτική Αρχή Βύρωνα επιχείρησε να αποθαρρύνει γονείς κι εκπαιδευτικούς, λέγοντας πως δεν υπάρχουν χρήματα και ό,τι κι αν διεκδικούν, δεν μπορεί να υλοποιηθεί. Κι όταν είδαν ότι δεν πείθονται οι γονείς να βάλουν τα παιδιά τους στο επικίνδυνο «γιαπί», στη συνέχεια ο Δήμαρχος επαναλάμβανε μονότονα όσα ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Α Διεύθυνσης Αθήνας (δηλαδή ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης) «πρότεινε», διαμελισμός ή βάρδια! Δημοτική Αρχή και Διεύθυνση Εκπαίδευσης εκβιάζουν εκπαιδευτικούς και γονείς για να τους αναγκάσουν να μπουν στο παρόν κτήριο-γιαπί και να «κλείσει όπως όπως το θέμα»! Γι’ αυτό είναι ανάγκη τώρα, γονείς κι εκπαιδευτικοί, μαζί με τους μαζικούς φορείς του Βύρωνα, που εξέφρασαν τη στήριξή τους συμμετέχοντας στην πορεία και στο Δημοτικό Συμβούλιο, να μην υποχωρήσουμε, να εντείνουμε τον αγώνα μας, για να τους αναγκάσουμε να δώσουν οριστική λύση: Νέο Διδακτήριο!

Εμείς από τη μεριά μας λέμε ότι είναι αδιανόητο και ξεδιάντροπο το 2018, με τον πλούτο και την τεχνολογική ανάπτυξη που υπάρχει, να μη χτίζονται νέα σύγχρονα διδακτήρια για όλους τους μαθητές, που θα καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες τους. Απαντάμε και στη σημερινή και στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Βύρωνα, που αδιαφόρησαν για τα προβλήματα του συγκεκριμένου σχολείου, ότι η επίλυση των κτηριακών υποδομών και η κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών μορφωτικών αναγκών απαιτεί πρωτοβουλίες, σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέρονται και τις κυβερνητικές πολιτικές, το πρόβλημα να αποκαλύπτεται και όχι να συγκαλύπτεται! Αυτό τον ρόλο πρέπει να έχει μία Δημοτική Αρχή, που θέλει να είναι στήριγμα του λαού και όχι στήριγμα των κυβερνήσεων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΟΥ!

Μέχρι τότε, το σχολείο ενιαίο να μετεγκατασταθεί σε ασφαλές κτήριο και να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε πρωινή ζώνη!

Για το Δ.Σ.

          Ο Πρόεδρος                                                                                      Η Γ. Γραμματέας

    Κοπριτέλης Απόστολος                                                                            Γλαβίνα Σουζάνα

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα