Σ.Ε.Π.Ε. "Ρόζα Ιμβριώτη": Για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών

10/12/2019 - 20:17

«ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ» ΜΕ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ, ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ, ΕΕΠ, ΕΒΠ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΝΤΕΥΟΥΝ …ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 

Για άλλη μια χρονιά «κανονικότητα» και ελλείψεις στα σχολεία συμβαδίζουν με οποιασδήποτε απόχρωσης κυβέρνηση.

Έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες από την έναρξη των σχολείων, κοντεύουν …Χριστούγεννα και ακόμα σε πολλά σχολεία δεν έχει οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών κυρίως ειδικοτήτων με αποτέλεσμα πολλά ολοήμερα τμήματα να υπολειτουργούν για ότι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους γονείς. Επιπλέον, πολλά τα ακάλυπτα παιδιά που έχουν ανάγκη παράλληλη στήριξη, πολλοί δε συνάδελφοι αναπληρωτές μοιράζονται σε 2 ή και περισσότερα παιδιά!

Μεγαλύτερο δε πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα ειδικά σχολεία κυρίως από έλλειψη Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού.

Στην παράσταση που είχαμε κάνει τα σωματεία της Α΄ Αθήνας  για το σκοπό αυτό εισπράξαμε για άλλη μια φορά κατανόηση από τη διοίκηση.

Ιδιαίτερο είναι το πρόβλημα στο Ειδικό «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» από έλλειψη ΕΕΠ και ΕΒΠ αλλά και μεταφοράς, που έχει ως αποτέλεσμα να μη λειτουργεί ολοήμερο τμήμα.

Σε νέα επικοινωνία του ΔΣ του Συλλόγου μας με την Περιφέρεια Αττικής η υπεύθυνη για τα σχολικά δρομολόγια μας απάντησε ότι ακόμα (!) δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνισμοί και να περιμένουμε. Ίσως με τη λήξη της χρονιάς ολοκληρωθούν και να έρθει και η «κανονικότητα» στα σχολεία λόγω και του καλοκαιριού.

 Όσον αφορά το ΕΕΠ και ΕΒΠ που χρειάζονται το Ειδικό Δημοτικό ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ, το 2ο Ειδικό Δημοτικό ΕΛΕΠΑΠ και τα 1ο και 2ο Νηπιαγωγεία ΕΛΕΠΑΠ, η απάντηση που πήραμε από την Περιφερειακή Δ/νση Αττικής ήταν ότι η Περιφερειακή Δ/νση δεν έχει πλέον σχέση με τις προσλήψεις του ΕΕΠ και του ΕΒΠ αλλά το Υπουργείο και ο ΑΣΕΠ και να παρακολουθούμε τις προσλήψεις από εκεί!

Έχουμε ήδη κάνει παραστάσεις στο Υπ. Παιδείας με τελευταία στις 29/11 και ζητήσαμε να καλυφθούν επιτέλους όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς, ΕΕΠ και ΕΒΠ αλλά η απάντηση είναι αόριστη.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από την ικανοποίηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας. Θα είμαστε συνέχεια μπροστά τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΑΜΕΣΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ!

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα