ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη": Χαιρετίζουμε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαζικούς φορείς του Βύρωνα!

30/03/2018 - 10:56
Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για νέο, ασφαλές, σύγχρονο διδακτήριο!

Χαιρετίζουμε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαζικούς φορείς του Βύρωνα!

Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει ο κοινός μας αγώνας για νέο, ασφαλές, σύγχρονο διδακτήριο για τα παιδιά του 4ου Δημοτικού και του 4ου Νηπιαγωγείου Βύρωνα!

Μεγάλες οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής που, αντί να ακούσει τη φωνή μας, η μόνη προσπάθεια που κάνει είναι να «πείσει» (βλέπε εξαναγκάσει) τους γονείς να βάλουν τα παιδιά τους στο σημερινό επικίνδυνο κτήριο, ελαφρώς …σουλουπωμένο!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας χαιρετίζει τους συναδέλφους, τους γονιούς και τους μαζικούς φορείς του Βύρωνα, που συμμετείχαν ως τώρα στον αγώνα (παράσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο 19/3, μαζική πορεία και παράσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο 23/3, παρουσία έξω από το σχολείο, συσκέψεις, Γ.Σ…), που έχει σήμερα φέρει στο επίκεντρο το σοβαρό ζήτημα της ακαταλληλότητας-επικινδυνότητας του κτηρίου που στεγάζει τα 4ο Δημοτικό και 4ο Νηπιαγωγείο Βύρωνα.

Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τη στάση και δράση τόσο της Ένωσης Γονέων Βύρωνα όσο και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Βύρωνα, που με συλλογικές και μαζικές Συνελεύσεις παίρνουν αποφάσεις και αντιστέκονται στις σειρήνες της υποταγής στη λογική του «δεν υπάρχουν λεφτά», «δε γίνεται τώρα», «να μπούμε τώρα στο κτήριο και όλα θα δρομολογηθούν» κ.τ.λ., που στοχεύει στο κλείσιμο του θέματος εφόσον οι γονείς βάλουν μέσα τα παιδιά τους!

Τώρα είναι η ώρα να δυναμώνουμε τον κοινό μας αγώνα, ώστε να δρομολογηθεί και να αποκτήσουν σύντομα τα παιδιά αυτής της περιοχής του Βύρωνα ένα ασφαλές και σύγχρονο διδακτήριο! Το δικαιούνται πρώτα και κύρια αυτά και είναι δυνατότητα της εποχής μας! Το δικαιούνται και οι γονείς, που το έχουν πληρώσει μέσα από τη συνεχή φοροληστεία και όχι μόνο! Το δικαιούνται και οι συνάδελφοί μας, που εργάζονται χρόνια σε ένα εντελώς ακατάλληλο για την εκπαιδευτική διαδικασία κτήριο! Τώρα που καταφέραμε και το ζήτημα είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων, που έχουν δει τη δύναμή μας, που νιώθουν να ξεχειλίζει η αγανάκτηση του λαού του Βύρωνα, πρέπει να δυναμώσουμε τον αγώνα μας για να δρομολογηθεί τόσο η οριστική λύση, δηλαδή το γκρέμισμα του παρόντος και χτίσιμο νέου διδακτηρίου, όσο και η άμεση λύση, που είναι η μεταστέγαση όλου του σχολείου σε ασφαλές κτήριο, για να συνεχιστεί αμέσως μετά το Πάσχα απρόσκοπτα η εκπαιδευτική διαδικασία.

Μεγάλες οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής. Δεν είναι μόνο οι διαχρονικές, που έχει και αυτή και η προηγούμενη που δεν προώθησαν το ζήτημα, αλλά γίνονται κρίσιμες οι σημερινές της ευθύνες για τη στάση της!

Από την πρώτη στιγμή, αντί να ασχοληθεί με τη δρομολόγηση τόσο της οριστικής όσο και της άμεσης λύσης, ασχολείται επιμελώς με το να πείσει τους γονείς ότι δήθεν υπάρχει σκοπιμότητα, ότι έχουν γίνει τα απαραίτητα, άρα μπείτε μέσα και βλέπουμε, να πιέζει γονείς να αλλάξουν γνώμη και στάση, να κάνει συνεχείς δηλώσεις αποπροσανατολισμού του κόσμου και γενικά να δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι μετά το Πάσχα, που θα έχει γίνει το ρετουσάρισμα του σημερινού επικίνδυνου κτηρίου, όλα θα είναι έτοιμα να μπουν μέσα τα παιδιά και βλέπουμε! Δηλαδή μπείτε μέσα και όλα τα άλλα στο …απώτερο μέλλον!

Όμως το νερό έχει μπει στ’ αυλάκι, κύριοι της Δημοτικής Αρχής, που το μόνο που σας νοιάζει είναι να μην ενοχλήσετε την κυβέρνηση, που είναι αντιλαϊκή όπως και οι προηγούμενες, να μην ξοδέψει ούτε ευρώ για τα παιδιά του Βύρωνα! Πάρτε το απόφαση! Θα μας βρίσκετε μπροστά σας, ώσπου να φτιαχτεί το νέο κτήριο!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, φίλοι γονείς,

Ο κοινός μας αγώνας έχει φέρει ήδη απτά αποτελέσματα γιατί είναι δίκαιος! Αυτός ο αγώνας μας γίνεται για την ασφάλεια και τη μόρφωση των παιδιών μας και γι’ αυτό είναι πέρα για πέρα δίκαιος! Ναι, λοιπόν κύριοι, μας «υποκινεί» η αγωνία για την ασφάλεια, τη μόρφωση και τη ζωή των παιδιών μας! Ναι, μας «υποκινεί» η ανάγκη να έχουν οι δάσκαλοι σύγχρονη υποδομή να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους, μας «υποκινεί» να μπαίνει με ασφάλεια στο κτήριο και κάθε γονιός που πάει να μάθει για το παιδί του! Όλα αυτά είναι που μας «υποκινούν»!

Ο δίκαιος αυτός αγώνας αντικειμενικά συγκρούεται με την αντιλαϊκή πολιτική κι αυτούς που τη χαράζουν και τη στηρίζουν, δηλαδή την κυβέρνηση και τη Δημοτική Αρχή, που καθημερινά δυστυχώς αποδεικνύει ότι κύριο μέλημά της είναι όχι η ασφάλεια και η μόρφωση των παιδιών μας αλλά η στήριξη αυτής της πολιτικής! Το ίδιο είχε κάνει και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, που δεν έχει το παραμικρό δικαίωμα να κομπάζει! Και οι δύο έχουν αφήσει στην τύχη τους για καιρό τα σχολικά κτήρια της περιοχής, κάποια από τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και θα τα βρούμε μπροστά μας. Επιπλέον δεν έχουν κάνει τίποτα για χτίσιμο νέων σχολείων, λείπουν κτήρια για να στεγάσουν νηπιαγωγεία και το Ειδικό Σχολείο Βύρωνα, που μένει στα χαρτιά για πάνω από 10 χρόνια κινδυνεύοντας να καταργηθεί!

Καθένας, παίρνει θέση, διαλέγει πλευρά!

Θα μας βρίσκουν όμως μπροστά τους, ώσπου να δρομολογήσουν την οριστική και την άμεση λύση. Ούτε να το σκέφτονται, Δημοτική Αρχή και Διεύθυνση Εκπαίδευσης, ότι θα τους επιτρέψουμε να «παραλύσουν» παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς με μοίρασμα του σχολείου ή αναχρονιστική βάρδια!

Γονείς κι εκπαιδευτικοί ενωμένοι συμπορευόμαστε, για να έχουν τα παιδιά μας το δικαίωμα να διδάσκονται σε σύγχρονα και ασφαλή κτήρια!

Καλούμε για άλλη μια φορά τη Δημοτική Αρχή να σταματήσει την παρελκυστική τακτική και να δρομολογήσει την άμεση και την οριστική λύση τώρα!

Για το Δ.Σ.

          Ο Πρόεδρος                                                           Η Γ. Γραμματέας

    Κοπριτέλης Απόστολος                                                         Γλαβίνα Σουζάνα

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα