ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη": Να σταματήσουν ΤΩΡΑ οι κατασχέσεις από το Δήμο Βύρωνα!

21/12/2017 - 19:51
Να σταματήσουν ΤΩΡΑ οι κατασχέσεις από το Δήμο Βύρωνα!

Ψήφισμα – Καταγγελία

Να σταματήσουν ΤΩΡΑ οι κατασχέσεις από το Δήμο Βύρωνα!

Κι όμως είναι αληθινό! Ο Δήμος Βύρωνα προχωράει σε κατασχέσεις λογαριασμών λαϊκών οικογενειών! Αυτό επιβεβαιώθηκε μετά από ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Βύρωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο της 11ης Δεκέμβρη 2017!

Συγκεκριμένα η Δημοτική Αρχή επιβεβαίωσε ότι οι Υπηρεσίες του Δήμου Βύρωνα προχώρησαν τις προηγούμενες μέρες σε σειρά κατασχέσεων από τραπεζικούς λογαριασμούς δημοτών και επαγγελματιών του Βύρωνα, για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δήμο. Μιλάμε για οφειλές στη συντριπτική τους πλειοψηφία από 70 ως 200 ευρώ (!) και αφορά πάνω από 3.800 οφειλέτες η διαδικασία αυτή που, ενώ ήταν σε εξέλιξη τις προηγούμενες μέρες, τελικά «πάγωσε» ως τέλος Φλεβάρη του 2018, μετά από ένα ολονύχτιο ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο όπου παραβρέθηκε πλήθος κόσμου!

Πρόκειται για μια ενέργεια που στρέφεται φανερά και χωρίς διάκριση ενάντια στα λαϊκά στρώματα του Δήμου, σε μια περίοδο που το λαϊκό εισόδημα λεηλατείται από τα μέτρα και τα αντίμετρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Κινείται στην ίδια γραμμή με τις κατασχέσεις της κυβέρνησης!

Εντάσσεται στους ίδιους μηχανισμούς αφαίμαξης που για την "εξασφάλιση των δημόσιων εσόδων" δίνουν τη δυνατότητα στις δημόσιες υπηρεσίες να κατάσχουν λαϊκές κατοικίες για οφειλές πάνω από …500 ευρώ! Ντροπή!

Γίνεται και με αυτόν τον τρόπο φανερό το αντιδραστικό πλαίσιο λειτουργίας των ΟΤΑ, που τους έχουν κάνει τα μακριά χέρια των αντιλαϊκών κυβερνήσεων και βάζουν στο στόχαστρο, πέρα από τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τους ίδιους τους εργαζόμενους των Δήμων, που με την απειλή των πειθαρχικών ποινών και των καταλογισμών υποχρεώνονται να εξαντλούν το αντιλαϊκό νομικό οπλοστάσιο.

Η Δημοτική Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ έχει τις δικές τις ακέραιες πολιτικές ευθύνες για αυτές τις εξελίξεις!

Στηρίζει με νύχια και δόντια την κυβέρνηση που "τα δίνει όλα" για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των Τραπεζών και των διάφορων κερδοσκόπων σε βάρος των όσων με κόπο απέκτησαν οι εργαζόμενοι στην χώρα μας.

Δεν πήρε κανένα μέτρο για να αποτραπούν οι ενέργειες λήψης αναγκαστικών μέτρων και κατασχέσεων στα λαϊκά νοικοκυριά για οφειλές στο Δήμο και σήμερα βολικά επικαλείται τη "νομιμότητα" και ρίχνει το μπαλάκι της ευθύνης στις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Όχι απλά να «παγώσει» ή «αναβληθεί», αλλά ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΑΔΙΑΚΑΣΙΑ!

Συγκεκριμένα απαιτούμε να σταματήσει τώρα η κατάσχεση σε λογαριασμούς μικροοφειλετών και επαγγελματιών του Δήμου μας και να πληρώσουν τα χρέη τους οι μεγαλοοφειλέτες.

Να παρθούν ταυτόχρονα από το Δημοτικό Συμβούλιο οι αναγκαίες πολιτικές αποφάσεις για να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι του Δήμου που δεν θα υλοποιήσουν το γράμμα των αντιλαϊκών νόμων».

Για το Δ.Σ.

          Ο Πρόεδρος                                                                 Η Γ. Γραμματέας

    Κοπριτέλης Απόστολος                                                            Γλαβίνα Σουζάνα

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα