Σ.Ε.Π.Ε. «Ρόζα Ιμβριώτη»: Τετάρτη 25/10 στις 2μμ Κινητοποίηση στην Περιφέρεια

21/10/2017 - 01:45
κινητοποίηση για ξένες γλώσσες

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ Β' ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΗ 2 Μ.Μ.
(με 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 13.15-16.00)

Αντίστοιχες αποφάσεις έχουν πάρει ήδη και οι Σ.Ε.Π.Ε:
Ανατολικής Αττικής "Ο Σωκράτης"

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Το ΔΣ  του Συλλόγου  Εκπαιδευτικών Π.Ε.  Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» επανέρχεται για άλλη μια φορά για να καταδικάσει τον τρόπο με τον οποίο τοποθετούνται οι Εκπαιδευτικοί Ειδικοτήτων σε 3, 4 ή και περισσότερα σχολεία, κάποια από τα οποία και την ίδια μέρα, μετακινούμενοι ανάμεσα στα διαλείμματα, με κίνδυνο της ζωής τους, προκειμένου να καλύψουν την «κανονικότητα» του Υπουργείου, της Περιφερειακής Δ/νσης  και της Α΄ Δ/νσης Αθήνας.

Καταδικάζουμε τις εξοντωτικές μετακινήσεις  τους  σε  5 – 6 αλλά και 7 σχολεία την εβδομάδα, κυρίως των συναδέλφων της Β΄ Ξένης Γλώσσας, για δε τη συμπλήρωση του ωραρίου τους  και σε μαθήματα  που δεν είναι της  ειδικότητάς τους. Ταυτόχρονα δουλεύουν και στα πρωινά αλλά και  στα  ολοήμερα  τμήματα  και όλα αυτά για να βγει το πρόγραμμα ενός προβληματικού στη λειτουργία του, αλλά  πάντα στην υπηρεσία της "κανονικότητας", νέου τύπου σχολείου.

Αυτή η ωμή αντεργατική και αντιπαιδαγωγική πραγματικότητα είναι η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και του Υπουργείου, που για χάρη του εξορθολογισμού των δαπανών που απαιτούν ο ΣΕΒ και τα τρία μνημόνια ψήφισε και την τελευταία νομοθετική ρύθμιση που οδηγεί στη σταδιακή κατάργηση της μιας από τις ξένες γλώσσες της β΄ επιλογής και ανοίγει τον δρόμο της οριστικής κατάργησης της β΄ ξένης γλώσσας και τους συναδέλφους στη διαθεσιμότητα και στις απολύσεις. Η τακτική αυτή δείχνει ότι την ίδια τύχη θα έχουν και οι άλλες ειδικότητες με τις αναθέσεις των μαθημάτων τους σε άλλους εκπαιδευτικούς προκειμένου να συμπληρώσουν το ωράριό τους και γενικά η λογική του σχολείου που θα δουλεύει με "ό,τι έχει" και θίγει όλους μας.                               

Απαιτούμε

  1. Να αποσυρθεί  η νομοθετική ρύθμιση για τη β΄ξένη γλώσσα
  2. Να δοθούν σε όλους τους συναδέλφους  οργανικές θέσεις.
  3. Να δοθεί  άμεσα  η δυνατότητα  χωρισμού  του ξενόγλωσσου τμήματος  με πάνω από 25 μαθητές  χωρίς την  κατάργηση  του δεύτερου ξενόγλωσσου τμήματος  που συγκέντρωσε τις λιγότερες  προτιμήσεις των μαθητών ( όπως κατά παρέκκλιση  αποφασίστηκε  φέτος  από διάφορες  Δ/νσεις  στη Δευτεροβάθμια  Εκπ/ση, ύστερα από την  πίεση ΕΛΜΕ  και συλλόγων γονέων ).
  4. Μείωση του διδακτικού ωραρίου  με  τον  συνυπολογισμό του  χρόνου  μετακίνησης των συναδέλφων από σχολείο  σε σχολείο.
  5.  Κάλυψη των κενών ωρών του κάθε διδακτικού αντικειμένου  από τον εκπαιδευτικό της  αντίστοιχης  ειδικότητας .

Καλούμε σε κινητοποίηση μαζί με άλλους συλλόγους

στην περιφερειακή Δ/νση Αττικής  στην  οδό Τσόχα

την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017  στις 14:00

κηρύσσοντας 3ωρη διευκολυντική στάση  13.15 – 16.00

Για το Δ.Σ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα