Σ.Ε.Π.Ε. «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ»:Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης-Πρόγραμμα Δράσης

01/12/2019 - 16:29

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

            Α. To Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας χαιρετίζει όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους, που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση και τις εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη νέων μελών στο Δ.Σ και την Ε.Ε του Συλλόγου.

            Ευχαριστεί τον συνάδελφο Γιάννη Κακλαμάνη, που ανέλαβε τα καθήκοντα του Προέδρου της Γ.Σ., και τις συναδέλφισσες Πλιάκα Κωνσταντίνα, Τζιάτζου Αλεξάνδρα, Λειτουργάκη Έλσα, Κουτσιούμπα Κατερίνα, Αλούκου Μαρία και  Ματσούκη Ευαγγελία, που κράτησαν την εκλογική διαδικασία ως μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής.

            Β. Στην Πρώτη Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, στις 26/11/2019,  υπερψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία ο Οικονομικός Απολογισμός και ο Απολογισμός των Πεπραγμένων  του απερχόμενου Δ.Σ., που η διετής δράση του είχε ως κέντρο την ικανοποίηση των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών των μαθητών μας, την προβολή και ικανοποίηση των αναγκών των εκπαιδευτικών αλλά και των γονιών στη μόρφωση, τη δουλειά με δικαιώματα αλλά και τη Δωρεάν Παιδεία σε σχέση και με τις δυνατότητες της εποχής μας, της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Ψηφίστηκε το πλαίσιο πάλης που στηρίζεται σε όλες τις αποφάσεις των ΔΣ και Γενικών Συνελεύσεων που κατατέθηκε στον απολογισμό του προέδρου του απερχόμενου ΔΣ και υιοθετήθηκε το Πρόγραμμα Δράσης της Πανελλαδικής Σύσκεψης ΣΥΛΛΟΓΩΝ και ΕΛΜΕ που έγινε στο αμφιθέατρο του Παιδαγωγικού στις 23/11/2019.

            Το νέο Δ.Σ. καλεί όλα τα μέλη του Συλλόγου να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις αυτές και με τη μαζική μας συμμετοχή να δώσουμε αγωνιστική και αποφασιστική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ., που είναι συνέχεια της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και εφαρμογή όλων των κατευθύνσεων της ΕΕ και ΟΟΣΑ καθώς και των εντολών-απαιτήσεων του ΣΕΒ:

 • Στηρίζουμε ως Σύλλογος το κοινό κείμενο 63 Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ για απεργία-αποχή από την αξιολόγηση και την έκδοση κοινής αφίσας Συλλόγων ΠΕ – ΕΛΜΕ με βάση το παραπάνω κείμενο.
 • Συμμετέχουμε στην Κινητοποίηση στις 29/11 στο Υπουργείο Παιδείας στη 1.00 μ.μ. και σε όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και Περιφερειακές Διευθύνσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα, για όλα τα ανοιχτά ζητήματα της εκπαίδευσης. Απευθύνουμε κάλεσμα σε ΔΟΕ – ΟΛΜΕ για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την ίδια μέρα. Σε κάθε περίπτωση το Δ.Σ. του Συλλόγου μας κηρύσσει από 1-3 ώρες διευκολυντική στάση εργασίας στο πρωινό και αντίστοιχα στο απογευματινό ωράριο για συμμετοχή των συναδέλφων στο Συλλαλητήριο. Κάθε σ/λφος δηλώνει ως στάση όσες ώρες χρειάζεται στο διάστημα 11.30 π.μ. – 4 μ.μ.
 • Συμμετέχουμε μαζικά στις συγκεντρώσεις των συνταξιουχικών οργανώσεων και των συνδικάτων Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα το Σάββατο 30/11, στην Αθήνα στα Προπύλαια στις 10:30 (με προσυγκέντρωση εκπαιδευτικών 9.45 π.μ. πλατεία Κάνιγγος) και σε όλη τη χώρα, για το Ασφαλιστικό.
 • Οργανώνουμε Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο (με κάλεσμα σε μαθητές, φοιτητές, γονείς) στις 5/12 στα Προπύλαια, στις 12 το μεσημέρι, ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή (με αφορμή την επέτειο από τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου) και απέναντι στο σύνολο της αντιεκπαιδευτικής – αντιλαϊκής πολιτικής, με 3ωρη στάση εργασίας των ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ. Στηρίζουμε την ίδια μέρα (5/12) την παρέμβαση των σωματείων στο Υπουργείο Εργασίας στις 14:00 για τις άδειες μητρότητας των συναδελφισσών αναπληρωτριών. Στηρίζουμε τις μαθητικές κινητοποιήσεις στις 6/12.
 • Προχωράμε στις 12/12 σε νέο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.
 • Συμμετέχουμε στις 14/12 σε νέο μεγάλο Πανελλαδικό συλλαλητήριο για το Ασφαλιστικό στην Αθήνα μαζί με τις συνταξιουχικές οργανώσεις και τα συνδικάτα Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα.
 • Συνεχίζουμε να συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία της ΕΕΔΥΕ για τη συλλογή υπογραφών ενάντια στη «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» Ελλάδας – ΗΠΑ.

            Γ. Η Γ.Σ. του Συλλόγου μας επιβεβαίωσε τη Θέση του Διοικητικού Συμβουλίου για ΑΠΕΡΓΙΑ- ΑΠΟΧΗ από κάθε αξιολογική διαδικασία, όπως αυτή κατατέθηκε από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ» και «Α΄ Σύλλογο Αθηνών», γιατί συμφωνεί με τις ως τώρα αποφάσεις του Σωματείου μας και είναι η παρακάτω:

Πρόταση υπέρ της κήρυξης απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. και οι Ε.Λ.Μ.Ε. που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο, με βάση τις αποφάσεις των Δ.Σ. και των Γ.Σ. μας:

 1. Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στους σχεδιασμούς για αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και για ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Η οποιαδήποτε απόπειρα εφαρμογής της αξιολόγησης χρειάζεται να βρει τον κλάδο ενωμένο και θωρακισμένο με το όπλο της απεργίας – αποχής.
 2. Αποφασίζουμε απεργία – αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης στελεχών και αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης σχολικών μονάδων που προβλέπονται από το νόμο 4547/18 και την Υπουργική Απόφαση 1816 /ΓΔ4/11-1-2019 με τίτλο «Προγραμματισμός και αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου των σχολικών μονάδων».
 3. Καλούμε τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ να κηρύξουν ΑΜΕΣΑ απεργία-αποχή στη βάση και της αντίστοιχης απόφασης της ΑΔΕΔΥ και να προχωρήσουν σε όλα τα οργανωτικά μέτρα προετοιμασίας του κλάδου για τη μάχη αυτή.
 4. Καλούμε τους Συλλόγους ΠΕ και τις ΕΛΜΕ να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις.

Δ. Συσπειρωνόμαστε στον Σύλλογό μας, στο Σωματείο μας, συμμετέχουμε στους αγώνες

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

            και τη νέα διετία το νέο Δ.Σ. θα σταθεί και πάλι δίπλα σε κάθε συναδέλφισσα/ο, για την αντιμετώπιση και επίλυση κάθε μικρού ή μεγάλου προβλήματος, γι΄ αυτό και σας καλούμε να απευθύνεστε πάντα σ΄ αυτό.

Ήμαστε και παραμένουμε Σωματείο οργανωτής της πάλης για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, που δεν έθεσε τις διεκδικήσεις του στη λογική των «αντοχών» της οικονομίας, των «νομικών περιορισμών» και του «μικρότερου κακού».

Συγκρουστήκαμε με την αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική «κανονικότητα» της πρώην και νυν κυβέρνησης. Πορευόμαστε ενωτικά, μαζικά, ταξικά, συμπορευόμενοι με το ταξικό εργατικό κίνημα στέλνοντας το μήνυμα στην κυβέρνηση, ότι σε οποιαδήποτε αντιδραστική αντιλαϊκή, αντιεκπαιδευτική  αλλαγή που ετοιμάζει, θα μας βρίσκει μπροστά της.

Η Γενική Συνέλευση

Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου μας «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ»

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα