ΣΕΠΕ "Σωκράτης": Για τα ερωτήματα που έχουν προκύψει από την απόφαση για την «Περιορισμένη Λειτουργία Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων»

18/03/2020 - 21:23

Για τα ερωτήματα που έχουν προκύψει από την απόφαση για την «Περιορισμένη Λειτουργία Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων».

Συνάδελφοι, έχει κυκλοφορήσει αναλυτικά από τις 17/3 η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας με θέμα: «Περιορισμένη Λειτουργία Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων».

Επειδή υπάρχουν ερωτήματα από μέλη του Συλλόγου μας, διευκρινίζουμε ότι αφορά στις διοικητικές υπηρεσίες του Υπουργείου και τους υπαλλήλους που ασκούν διοικητικό έργο.

Για τα σχολεία δεν αφορά στους εκπαιδευτικούς αλλά διευθυντές, υποδιευθυντές και διοικητικό προσωπικό (όπου υπάρχουν π.χ. γραμματείς).

Επομένως ΚΑΝΕΝΑΣ εκπαιδευτικός δεν έχει υποχρέωση να κάνει εκ περιτροπής υπηρεσία στα σχολεία ή να συμμετέχει σε ομάδες ασφαλείας.

Για το θέμα βέβαια της υποχρεωτικής καθημερινής παρουσίας των διευθυντών και υποδιευθυντών στις σχολικές μονάδες έχει τοποθετηθεί και η ΔΟΕ και ο Σύλλογός μας, ζητώντας από το Υπουργείο να ανακαλέσει αυτή την απόφαση, υποστηρίζοντας σωστά ότι οι διοικητικές εργασίες μπορεί να γίνουν με άλλον τρόπο και όχι με τη φυσική τους παρουσία.

Καλούμε του συναδέλφους να καταγγέλλουν αμέσως στο Σύλλογο οποιαδήποτε διοικητική αυθαιρεσία σε σχέση με την προαναφερθείσα απόφαση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα