ΑΣΕ Εύβοιας

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των μαθητών. Καταδικάζουμε κάθε φαινόμενο αυταρχισμού και τρομοκράτησης

29/09/2020 - 12:55

Τις τελευταίες μέρες μαθητές έχουν κινητοποιηθεί πολύμορφα σε όλη την Ελλάδα, με κορύφωση τις μαθητικές πορείες που πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις, όπως και στην πόλη της Χαλκίδας, την Πέμπτη 24/09/2020. Τα αιτήματα των μαθητών είναι να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των ίδιων και των οικογενειών τους.   

Ταυτόχρονα κυβέρνηση και ΜΜΕ έχουν επιδοθεί στην κατασυκοφάντηση του δίκαιου αγώνα των μαθητών. Είτε ταυτίζοντας τις καταλήψεις που έγιναν με τις διαμαρτυρίες των ψεκασμένων που αντιδρούν στη μάσκα, είτε με εισαγγελείς και τρομοκρατία να σταματήσουν την αγανάκτηση των μαθητών που κλιμακώνεται σε πολλά σχολεία. Αποκρύπτουν ότι είναι κυβερνητική επιλογή  να μη γίνουν προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού και καθαριότητας, να μην χωρίσουν τα τμήματα ώστε να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τάξη, γιατί όλα αποτελούν κόστος.

Η μία και μοναδική μάσκα-αλεξίπτωτο φτάνει για την προστασία των παιδιών; Την ίδια στιγμή που παραμένουν 25άρια και 30άρια τμήματα  ως έχουν και κατηγορούνται τα παιδιά για έλλειψη ατομικής ευθύνης. Τελικά επιλεκτικά μεταδίδεται ο ιός; Ο κορωνοϊός κολλάει στις καταλήψεις αλλά όχι στα λεωφορεία που συνωστίζονται οι μαθητές καθημερινά με πληρότητα 100%;

Είναι αδιανόητα τα πρόσφατα περιστατικά στη Χαλκίδα, όπως στο 7ο Γυμνάσιο όπου επενέβη ο διευθυντής του σχολείου για να ‘’σπάσει’’ τη μορφή του αγώνα που επέλεξαν οι μαθητές και να κόψει τα σκοινιά, καίγοντας τα χέρια μαθήτριας. Όπως στο 3ο Λύκειο που φώναξαν security  να ‘’σπάσει’’ την κατάληψη. Όπως απαράδεκτα είναι και τα μηνύματα που έστειλαν οι διευθυντές σχολείων σε γονείς του 2ου Λυκείου, 3ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου να ‘’μαζέψουν’’ τα παιδιά τους, προειδοποιώντας τους ότι θα προβούν σε όλα τα νόμιμα μέσα για να εμποδίσουν την κατάληψη.

Από την κούρσα της συκοφάντησης δε θα μπορούσε να λείπει ο τηλεοπτικός σταθμός ‘’ΣΚΑΪ’’. Το πρωί της Παρασκευής 25/09 μιλούσε για μαθητές στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας που τα έκαναν γυαλιά- καρφιά και έπαιζαν ξύλο στο χώρο των σχολείων ενώ την ώρα εκείνη τα παιδιά μέσα από συνελεύσεις εξέλεγαν συντονιστικές επιτροπές και φρόντιζαν για τον καθαρισμό του χώρου και την προστασία του.

Καταδικάζουμε κάθε φαινόμενο αυταρχισμού και τρομοκρατίας ενάντια στις δίκαιες διεκδικήσεις των μαθητών.

Καλούμε όλους να αναλογιστούν ότι η στάση απέναντι στους μαθητές που κινητοποιούνται δίκαια πρέπει να είναι στάση συμπαραστάτη και συναγωνιστή. Όσοι τους κουνάνε το δάχτυλο είναι συνένοχοι για την επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται στα σχολεία.

Καλούμε  τους συναδέλφους να προασπίσουν το δικαίωμα των μαθητών μας να αγωνίζονται συλλογικά για το μέλλον και τα δικαιώματα τους, τόσο στο σχολείο, όσο και στη ζωή τους.

 

Χαλκίδα, 27/9/2020

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα