ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη"

Στηρίζουμε τον αγώνα των μαθητών, των υγειονομικών και των ναυτεργατών που διεκδικούν μόρφωση, δουλεία και ζωή με δικαιώματα!

24/09/2020 - 00:06

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ, ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΛΑΔΟΥ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΜΟΡΦΩΣΗ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, τούτες τις μέρες που στα σχολεία που άνοιξαν βιώνουμε την «κανονικότητα» των χιλιάδων κενών, το στοίβαγμα 20 ως και 28 μαθητών και εκπαιδευτικών (!) στις αίθουσες, την εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής με 25άρια τμήματα σε τσίγκινα κουτιά και ακατάλληλες αίθουσες.

Τούτες τις μέρες που δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχοι συνάδελφοι διασχίζουν τη χώρα για άλλη μια χρονιά «αναπλήρωσης», ενώ χιλιάδες ακόμα ζουν με την αγωνία ή καταδικάζονται στην ανεργία ακόμα και για ένα παράβολο των 3 ευρώ.

Τούτες τις μέρες που τα ταμεία των σχολικών επιτροπών είναι άδεια, αλλά οι μεγαλοεπιχειρηματίες πήραν και πάλι 70 δις!

Τούτες τις μέρες που εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές ζούμε μέσα σε συνθήκες διάδοσης του κορονοϊού, ενώ η κυβέρνηση «καθάρισε» για την πανδημία στέλνοντας ένα παγουρίνο (από χορηγό!) και ίσως κάποια μάσκα για σκέπασμα.

Τούτες τις μέρες που χιλιάδες παιδιά που χρειάζονται ειδική αγωγή και ταυτόχρονα χιλιάδες μεταναστόπουλα είναι έξω από την εκπαίδευση.

Τούτες τις μέρες που στοιβαζόμαστε όλοι στα ΜΜΜ για να πάμε στη δουλειά μας.

Α. Σε αυτές τις συνθήκες λοιπόν, την Πέμπτη 24/9 στις 10 π.μ. στα Προπύλαια αλλά και σε άλλες πόλεις, οι μαθητές, μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας, βγαίνουν στους δρόμους και διεκδικούν τα δίκια τους, όπως κάναμε και μεις οι εκπαιδευτικοί στις 24 και 25/8 και στις 14 και 17/9. Προβάλλουν αιτήματα-συνθήματα για το δικαίωμα στην υγεία, στη μόρφωση και στη ζωή, που είναι και δικά μας, όπως:  «Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία - Δώστε λεφτά για την Παιδεία». Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη στην κατεύθυνση των 15 μαθητών στην τάξη. Προσλήψεις καθηγητών- να καλυφθούν όλα τα κενά. Επαρκές προσωπικό καθαριότητας. Με ευθύνη υπουργείου Παιδείας, περιφερειών και δήμων να βρεθούν κατάλληλοι χώροι για σχολεία με σοβαρά κτιριακά προβλήματα. Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων. Καμία σκέψη για κάμερες στις σχολικές αίθουσες. Να εξασφαλιστούν οι όροι για να πραγματοποιηθούν οι σχολικές εκδρομές ή έστω άλλες ψυχαγωγικές- εκπαιδευτικές μαθητικές δραστηριότητες.

Στηρίζουμε τον αγώνα των μαθητών, των παιδιών μας και καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησής τους αλλά και κάθε επιχείρηση διαστρέβλωσης των αιτημάτων τους, που είναι δίκαια από το πρώτο ως το τελευταίο! Κάτω τα χέρια από τους μαθητές, θέλουμε τα παιδιά μας να διεκδικούν το δίκιο τους και να μην υποτάσσονται στα «ολίγα», στη μισή ζωή, αλλά να παλεύουν για ζωή ολόκληρη!

Β. Στις 24/9 βγαίνουν και πάλι στους δρόμους με απεργία οι δικοί μας ήρωες, οι υγειονομικοί, διεκδικώντας όσα και μεις διεκδικούμε για την υγεία μας το 2020 και απαιτώντας να παρθούν επιπλέον μέτρα λόγω της πανδημίας! Η ίδια η ζωή δικαιώνει τα αιτήματα των υγειονομικών και όλου του λαού και αποδεικνύει πόσο ψεύτικα ήταν τα παλαμάκια των κυβερνώντων στους ήρωες της υγείας, αφού 7 μήνες τώρα η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα μέτρο για να διασφαλιστεί η υγιεινή και ασφάλεια του λαού στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα νοσοκομεία κ.λπ. Τέρμα η κοροϊδία, πάρτε τώρα μέτρα για την πανδημία! Ο αγώνας των υγειονομικών είναι και δικός μας αγώνας, στηρίζουμε τα αιτήματά τους, που η ικανοποίησή τους είναι η μόνη εγγύηση για την υγεία όλου του λαού και συμπυκνώνονται στα:

  • Εδώ και τώρα επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, των δομών του προσωπικού και του εξοπλισμού τους.
  • Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ, ΜΕΘ, εργαστήρια. Να ανοίξουν τώρα όλες οι δομές Υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.

Γ. Και πάλι στις 24/9, μετά από κάλεσμα των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΝΗΗΕΝ, οι ναυτεργάτες απεργούν, διεκδικώντας το δίκιο όλων των εργαζόμενων της θάλασσας, που συχνά θαλασσοπνίγονται για τα συμφέροντα των εφοπλιστών, οι οποίοι απολαμβάνουν πάνω από 60 φοροαπαλλαγές! Οι ναυτεργάτες διεκδικούν διασφάλιση της ζωής και της δουλειάς τους: Ανανέωση των ΣΣΕ με αυξήσεις. Υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων. Κατάργηση του ν.4714/2020, των  αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ και όλων των αντεργατικών νόμων. Πλήρη – σταθερή εργασία για όλους, οργανικές συνθέσεις των πλοίων που να διασφαλίζουν την ανθρώπινη ζωή, Ουσιαστική προστασία των ανέργων, επαναπατρισμό των χιλιάδων ναυτεργατών, κύριες – επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους, προστασία της υγείας του λαού, διαγραφή των χρεών όλων των εργατικών οικογενειών. Στηρίζουμε τον αγώνα τους!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ, ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ!

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ…

Για το Δ.Σ.

Η  Πρόεδρος                                    Ο Γ. Γραμματέας

Δριμάλα Θεοδώρα                             Κοπριτέλης Απόστολος

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα