ΣΕΠΕ "Μ. Παπαμαύρος"

Συλλογή Υπογραφών για άμεσα μέτρα προστασίας και δωρεάν τεστ σε Μαθητές - Εκπαιδευτικούς - Γονείς τώρα!

22/11/2020 - 15:09

Πρωτοβουλία του ΣΕΠΕ "Μ. Παπαμαύρος" στη οποία συμμετέχουν όλοι οι φορείς της Ηλιούπολης

Την πρωτοβουλία στηρίζει και ο ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη"

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΓΙΑ   ΜΑΘΗΤΕΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ-ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΡΑ!

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι, οι Κυβερνητικές αποφάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας δεν μας καθησυχάζουν. Επιβεβαιώνουν την  ανυπαρξία ουσιαστικών μέτρων πρόληψης, εξάπλωσης και ίασης των ασθενών. Το ισχυρότερο όπλο για τα κυβερνητικά κλιμάκια και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ παραμένει η προσωπική ευθύνη του καθενός και ταυτόχρονα με κινηματογραφική ταχύτητα δρομολογούνται και αποφασίζονται μέτρα υπονομευτικά για το δικαίωμά μας στην εργασία και στη  ζωή.

Τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την πανδημία, συνδυασμένα με  τα χρόνια προβλήματα στο πεδίο της εκπαίδευσης (κτηριακά προβλήματα, έλλειψη προσωπικού κτλ) κάνουν την κατάσταση εκρηκτική. Κυβέρνηση, Υπ. Παιδείας και ΕΟΔΥ νίπτουν τας χείρας τους! Ο κάθε συνάδελφος, ο κάθε γονιός και τα παιδιά του αφήνονται στην τύχη τους και στα χέρια των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, για να διαπιστώσουν αν  έχουν ή όχι κολλήσει τον ιό!

Εκτός από την αυτονόητη απολύμανση που έγινε στα σχολεία από τον Δήμο, που είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνεται  για την  ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, δεν εφαρμόστηκε κανένα απολύτως μέτρο για την παραπέρα ιχνηλάτηση του ιού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς!

Το Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης, που έχει ορισθεί σε κέντρο covid, στερείται παιδιάτρου και εξ ορισμού δεν πραγματοποιεί προληπτικά τεστ σε μαθητές κατω των 14. Τα ραντεβού για  τεστ  εξυπηρετούνται με μεγάλη καθυστέρηση.

Η δυσκολία να κινηθούμε και να συνευρεθούμε δε μας αποθαρρύνει. Μπορούμε να αντιδράσουμε. Να πιέσουμε το Δήμο Ηλιούπολης να στηρίξει τις προσπάθειες και τα αιτήματά μας

Κατάθεσαμε το αίτημα μας  να γίνονται δωρέαν τα τέστ σε όλους  τους μαθητές και όχι μόνο σε όσους είναι πάνω από 14 ετών, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο του κέντρου αναφοράς του Κ.Υ. Ηλιούπολης.  

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Να μεταβαίνει άμεσα στα σχολεία που διαπιστώνεται κρούσμα , κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να διενεργεί δωρεάν τεστ σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς!
  • Απαιτούμε την άμεση στελέχωση με παιδίατρο, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και ενίσχυση με όλο  τον απαραίτητο εξοπλισμό του Κέντρου Υγείας Ηλιούπολης, ώστε να παρεμβαίνει και να στηρίζει τα σχολεία στη διαχείριση κρουσμάτων (με γιατρούς και δωρεάν μαζικά και επαναλαμβανόμενα  τεστ για όλους (μαθητές,εκπαιδευτικούς , γονείς)! Να δημιουργηθεί επιτέλους έστω και τώρα σχολιατρική υπηρεσία με νοσηλευτή σε κάθε σχολείο!
  • Όταν ξανανοίξουν τα σχολεία να λειτουργήσουν με μείωση των μαθητών ανά τμήμα, το πολύ στους 15 και ανάλογα με το μέγεθος της αίθουσας, έτσι ώστε να μπορούν να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.

Κανεις δε μπορει να μας κόψει τη φωνή! ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ , ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ , ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΖΩΗ!

Υπογραφές

Ονοματεπώνυμο

Ιδιότητα επάγγελμα

Τηλέφωνο

Υπογραφή

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα