Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατ. Αττικής «Ο Σωκράτης»: Κάλεσμα σε αγώνα για το μέλλον και τη μόρφωση των παιδιών μας

02/10/2020 - 00:20

 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αν. Αττικής « ο Σωκράτης» συνεχίζει τις αγωνιστικές του κινητοποιήσεις και μετά την παράσταση διαμαρτυρίας στις 26/9 στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Αν. Αττικής για τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, Ειδικής Αγωγής, πολυπληθή τμήματα με τσιγγανόπαιδες, μη λειτουργία Ενισχυτικής Διδασκαλίας, τμημάτων Υποδοχής, τμημάτων Ολοήμερου προχωρά σε Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, στις 2μ.μ.

Ο Σύλλογος καλεί:

  • Εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές να συμπορευθούν σε κοινό μέτωπο αγώνα για την Παιδεία που αξίζει στα παιδιά μας και είναι εφικτή στον 21ο αιώνα που ζούμε.
  • Όλα τα σωματεία και τους Φορείς της περιοχής να στηρίξουν με αποφάσεις τους αυτή την πρωτοβουλία.
  • Κάθε τίμιο άνθρωπο που αγανακτεί και δεν ανέχεται την άθλια κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα σχολεία μας εντός και εκτός, που αγωνιά για την ασφάλεια του παιδιού του στο σχολείο και που « γίνεται λάστιχο» καθημερινά για να προλάβει να τα παραλάβει.

Δεν αποδεχόμαστε αυτή την κατάσταση. Δε σκύβουμε το κεφάλι.

Μοναδικός δρόμος ο μαζικός και οργανωμένος αγώνας.

Διεκδικούμε:

  • Να καλυφθούν τώρα τα κενά σε εκπαιδευτικούς. Ιδιαίτερα στα τμήματα ένταξης – παράλληλης στήριξης, στα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας, και στα ολοήμερα σχολεία που φορτώνουν με νέα οικονομικά βάρη και ταλαιπωρία τους εργαζόμενους και άνεργους γονείς.
  • Να σταματήσει το σχολείο να είναι εξεταστικό κέντρο. Αντί να μορφώνει και να διαπαιδαγωγεί τα παιδιά μας, τα εξαντλεί σε ένα απίστευτο μαραθώνιο (σχολείο – σπίτι – φροντιστήριο) και την ίδια στιγμή αναγκάζει τους γονείς να χρυσοπληρώνουν για τη μόρφωση των παιδιών τους.
  • Να λυθούν τώρα τα μεγάλα κτιριακά προβλήματα που υπάρχουν σε δεκάδες σχολεία της περιοχής, καθώς ακόμα υπάρχουν σχολεία που χρησιμοποιούν αίθουσες προκατ και κοντέινερ, που χρειάζονται επισκευές και βάζουν νερά με την πρώτη βροχή, που δεν διαθέτουν ασφαλές προαύλιο για να παίξουν και να αθληθούν οι μαθητές, που δεν έχουν αίθουσες εκδηλώσεων, που το χειμώνα το μάθημα γίνεται μαρτύριο από την έλλειψη θέρμανσης.
  • Τώρα να παρθούν μέτρα για την προστασία των σχολείων, με μόνιμους σχολικούς φύλακες σε 24ωρη βάση, με επαρκή φωτισμό και άλλα απαραίτητα μέτρα.
  • Να γίνει τώρα αντισεισμικός έλεγχος στα σχολεία της περιοχής μας και να παρθούν άμεσα μέτρα για σχολεία – ακατάλληλα από το σεισμό του 1999.
  • Να γίνουν τώρα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή γιατί πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή και πολλές φορές μπαίνει σε κίνδυνο ακόμα και η ζωή μαθητών.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ

Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, στις 2 μ.μ.

 

ΤΟ Δ.Σ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα