Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου»: Δελτίο Τύπου για τις παραστάσεις διαμαρτυρίας στο ΠΥΣΠΕ Γ Αθήνας

12/09/2017 - 03:18

Με συνεχείς παραστάσεις διαμαρτυρίας στις συνεδριάσεις  του ΠΥΣΠΕ Γ Αθήνας (31-8 /1-9 /4-9 / 7-9 και 8-9-2017) ο Σύλλογος «Έλλη Αλεξίου»  μαζί με άλλους συλλόγους εκπαιδευτικών Π.Ε της Γ΄ Διεύθυνσης, δήλωσε την αντίθεσή του στις μεθοδεύσεις του Υπ. Παιδείας να εμφανίσει πλεονάζον προσωπικό και  υπεραριθμίες  αντί να καλύψει  όλα τα κενά με μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών.

Απαιτήσαμε να μην εφαρμοστούν οι αντιεκπαιδευτικές  αλλαγές του λεγόμενου  Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου που νομιμοποιούνται με το νέο Π.Δ79/2017  και να τοποθετηθούν όλοι οι συνάδελφοι στα σχολεία (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί ειδικότητες) με βάση τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων και τις θέσεις του Συλλόγου και του κλάδου μας:

  • Καμία ανάθεση ωρών μαθημάτων ειδικοτήτων σε δασκάλους.
  • Να λειτουργήσουν χωρίς καμία περικοπή όλα τα αναγκαία Τμήματα Ένταξης.
  • Στην  παράλληλη στήριξη να υπάρχει ένας  εκπαιδευτικός ανά μαθητή που έχει ανάγκη ειδικής εκπαιδευτικής στήριξης.
  • Καμία υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικών και μαθητών.
  • Κανένα παιδί εκτός ολοήμερου. Να οριστεί υπεύθυνος δάσκαλος ανά 50 μαθητές στο ολοήμερο
  • Καμία συμπλήρωση ωραρίου στην Ειδική Αγωγή από μόνιμους εκπαιδευτικούς  της Γενικής Αγωγής.
  • Όχι  στα 25άρια και 27άρια τμήματα αλλά 15 μαθητές στο Νηπιαγωγείο, Α και Β τάξεις Δημοτικού και 20 στις υπόλοιπες.

Διαμαρτυρηθήκαμε για την απαράδεκτη διαδικασία τοποθέτησης των αναπληρωτών (που η Διεύθυνση  τους καλούσε να δηλώσουν μόνο περιοχές χωρίς να γνωρίζουν τα πραγματικά λειτουργικά κενά), και απαιτήσαμε να εξασφαλιστεί πλήρης διαφάνεια σε όλες τις τοποθετήσεις (μονίμων και αναπληρωτών) ώστε  μη θίγονται τα εργασιακά  τους δικαιώματα.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Γ Αθήνας, πιστός στις κατευθύνσεις της Ε.Ε, του ΟΟΣΑ  και του ΣΕΒ , αφού προχώρησε στη διαδικασία τοποθετήσεων των «υπεράριθμων»  χωρίς τη συνεδρίαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου δήλωσε ότι για να καλύψει τις ανάγκες της Διεύθυνσης  θα εφαρμόσει το νόμο, υλοποιώντας τον «εξορθολογισμό του κόστους στην εκπαίδευση», όπως ψηφίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στο 3ο Μνημόνιο( με συγχωνεύσεις, αύξηση αριθμού μαθητών, κινητικότητα ,ελαστικές σχέσεις  κ.α).


Διεκδικούμε  το δικαίωμα κάθε παιδιού να γραφτεί στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό της περιοχής του και να μη γίνει καμιά υποχρεωτική μετακίνηση μαθητή.

Διεκδικούμε το δικαίωμα κάθε εκπαιδευτικού να εργάζεται ως παιδαγωγός και να  μην γίνεται λάστιχο.


ΤΟ Δ.Σ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα