ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ "ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ" - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

01/11/2012 - 23:39

Δεν είχαμε καμιά αυταπάτη για το ρόλο που έχει αναλάβει η Δ/ντρια Π.Ε. Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, που αφορά στην υλοποίηση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, που υποβαθμίζει συνεχώς τη δημόσια εκπαίδευση, τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς.  Η εκτέλεση του συμβολαίου εξόντωσης της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η Δ/ντρια Π.Ε. Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας έχει ήδη αναλάβει το ρόλο του εκτελεστή με τις προτάσεις της για συγχωνεύσεις καταργήσεις και υποβιβασμούς, με τις πολιτικές της πρακτικές για τα ζητήματα της παράλληλης στήριξης των μαθητών, με τη στοχοποίηση συλλόγων γονέων και εκπαιδευτικών που αγωνίζονται για το αυτονόητο: ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ, ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. .

Σε παράσταση διαμαρτυρίας που οργάνωσαν στη Διεύθυνση ο σύλλογός μας και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου και 18ου Δημοτικού Σχολείου για τις εκπαιδευτικές ελλείψεις, η Διευθύντρια Εκπαίδευσης με κυνικό τρόπο απάντησε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα κάλυψης των κενών, που υπάρχουν στα συγκεκριμένα σχολεία. Δηλαδή μαθητές δεν έχουν το αυτονόητο δικαίωμα στη μόρφωση, δεν υπάρχουν πιστώσεις για διορισμούς δασκάλων. Έτσι απλά.

Ιδιαίτερη σημασία αποκτούν οι απειλές στον πρόεδρο του συλλόγου των εκπαιδευτικών, καταλογίζοντας ευθύνες στο σύλλογο και στον ίδιο για την οργάνωση των κινητοποιήσεων των γονέων. Οι συγκεκριμένες απειλές αποτελούν συνέχεια του κλίματος τρομοκρατίας που καλλιεργούν οι πολιτικοί της προϊστάμενοι, σε αντίστοιχες κινητοποιήσεις συλλόγων εκπαιδευτικών στην περιφέρεια. Το κλίμα τρομοκρατίας που φιλοδοξούν να περάσουν σε όλη την κοινωνική ζωή- και στην εκπαίδευση – δεν πρόκειται να περάσει.

Όσο χιλιάδες ώρες θα χάνονται επειδή η πολιτική του κεφαλαίου και των μνημονίων επιβάλλει μηδενικούς διορισμούς στην εκπαίδευση, όσο οι μαθητές μας θα υποσιτίζονται, όσο οι γονείς τους θα προστίθενται στις ουρές των ανέργων, όσο η ζωή μας θα αλέθεται στις μυλόπετρες του κεφαλαίου, τόσο περισσότερο θα πληθαίνουν οι φωνές αντίστασης, οργάνωσης και πάλης των κατατρεγμένων, τόσο θα ακούγονται πιο δυνατά οι φωνές της ανατροπής αυτής της πολιτικής που μας θέλει ως σύγχρονες Ιφιγένειες να σταθούμε στο βωμό για να σωθούν τα κέρδη τους, το ευρώ και η ΕΕ.

Να πάρουμε τώρα την υπόθεση στα χέρια μας.

Με οργανωμένο αγώνα, με συσπείρωση και ταξική αλληλεγγύη θα τα καταφέρουμε.

Έχουμε το δίκιο, έχουμε τη δύναμη, έχουμε το δικαίωμα ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!

Ένας για όλους και όλοι για έναν!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΛΩΜΑΤΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ                               ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗ