Σύλλογος Π.Ε. "Ρόζα Ιμβριώτη": 73 Ενημερωτικό, Αξιολόγηση, Καμπάνια Αλληλεγύης και άλλα θέματα

16/09/2014 - 14:13

ΘΕΜΑΤΑ: ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ, ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ, ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ, ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΝΟΕΜΒΡΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

κόντρα στις δυσκολίες και στην αντιλαϊκή επίθεση, με αισιοδοξία και συσπείρωση στο Σύλλογό μας, με συμμετοχή στους μικρούς και μεγάλους αγώνες, για μόρφωση, ζωή και δουλειά με δικαιώματα, μπορεί να είναι καλή αυτή η σχολική χρονιά!

Το ΔΣ του Συλλόγου μας στην Τακτική συνεδρίασή του στις 11/9/20014 έλαβε τις εξής αποφάσεις:ΘΕΜΑ 1ο ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ

Ο Σύλλογός μας, με αποφάσεις Γ.Σ. και Δ.Σ., είχε πάρει εδώ και χρόνια θέση για μέτρα αποτροπής της αξιολόγησης, γιατί πιστεύουμε ότι η λεγόμενη αξιολόγηση δεν έχει να κάνει με τη βελτίωση του εκπαιδευτικού και του δημόσιου σχολείου. Είναι ένας αντιδραστικός μηχανισμός με τον οποίο κεφάλαιο-ΕΕ-κυβέρνηση θέλουν να περάσουν τις αντιεκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις στο δημόσιο και στην εκπαίδευση. Θέλουν να κάνουν το σχολείο επιχείρηση και το δάσκαλο σκυφτό για να διδάξει αγωγή υποταγής και φτηνή κατάρτιση στους αυριανούς φτηνούς ευέλικτους εργαζόμενους. Θέλουν να βγάλουν απολύσεις.

Θυμίζουμε ότι ο Σύλλογός μας ως το τέλος πέρυσι έμεινε στη θέση να μην παραδοθεί καμία έκθεση αυτοαξιολόγησης. Δυστυχώς η πλειοψηφία της ΔΟΕ έστειλε κείμενο συμπλήρωσης των δεικτών της έκθεσης αυτοαξιολόγησης των σχολείων οδηγώντας έτσι χιλιάδες σχολεία, που ως τότε είχαν αντισταθεί, να καταθέσουν τελικά έκθεση, είτε δική τους είτε της ΔΟΕ. Τελικά μόνο οι εκπαιδευτικοί έχουν ως τώρα μπει εν μέρει στη διαδικασία της αξιολόγησης, καταθέτοντας έκθεση αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας.

Η πίστη και επιμονή του Συλλόγου μας ότι μπορούσαμε να μπλοκάρουμε τη διαδικασία της αξιολόγησης δικαιώθηκε το καλοκαίρι στο υπόλοιπο δημόσιο, όπου χιλιάδες εργαζόμενοι, συσπειρωμένοι στα σωματεία τους, οργάνωσαν την πάλη τους και, με αποφάσεις μαζικών Γενικών Συνελεύσεων, κατέθεσαν μαζικά σ' αυτά τη φόρμα της ατομικής αξιολόγησης. Ανάγκασαν την κυβέρνηση να παρατείνει 4 φορές ως τώρα τις ημερομηνίες παράδοσης της ατομικής αξιολόγησης. Απέδειξαν έτσι ότι, αν οι εργαζόμενοι πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, μπορούν να τα καταφέρουν. Αυτό πρέπει να κρατήσουμε από τον αγώνα των υπόλοιπων δημόσιων υπαλλήλων και να ξαναδούμε τη στάση μας ως Κλάδος στο ζήτημα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, συνεχίζοντας την ίδια αταλάντευτη στάση που τήρησε ο Σύλλογός μας στο ζήτημα της αξιολόγησης όλα τα προηγούμενα χρόνια και κύρια πέρυσι, καλεί όλους τους συναδέλφους να οργανώσουν την αντίστασή τους σε κάθε σχολείο με βάση τις συλλογικές αποφάσεις του σωματείου μας και να μη συμμετέχουν σε καμία διαδικασία αξιολόγησης.

Να σημειωθεί ότι το θέμα θα το δούμε και στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 24/9.

Σε απεργία-αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης καλούν ΑΔΕΔΥ και ΔΟΕ με αποφάσεις που σας έχουν αποσταλεί.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου, με βάση τα παραπάνω, καλεί να προχωρήσουμε συλλογικά κι οργανωμένα στα παρακάτω μέτρα αποτροπής της αξιολόγησης:

 

Α. Οι Περιφερειακοί Διευθυντές, οι Διευθυντές Εκπαίδευσης και οι Σχολικοί Σύμβουλοι δεν έχουν θέση στους Συλλόγους, πρέπει να διαγραφούν, είναι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, έχουν πιάσει δουλειά για να περάσει το νέο σχολείο. Με απόφαση της 83ης Γ.Σ. του Κλάδου τον Ιούνη του 2014 πρέπει να διαγραφούν από όλους τους Συλλόγους. Να σημειωθεί ότι στο Σύλλογό μας δεν είναι μέλη εδώ και χρόνια με βάση το καταστατικό.

Β. Οι διευθυντές των σχολείων και οι προϊσταμένες νηπιαγωγείων να σταθούν δίπλα στους εκπαιδευτικούς και να μην μετατραπούν σε αξιολογητές τους. Αυτό σημαίνει:

 • Να μην ορίσουν ομάδες εργασίας.

 • Να μην παραδώσουν προγραμματισμό δράσης ούτε στο σχολικό σύμβουλο ούτε φυσικά στο παρατηρητήριο.

 • Να μην αξιολογήσουν εκπαιδευτικούς.

 • Να μην συμμετάσχουν σε καμιά διαδικασία αξιολόγησης.

 • Με βάση την παραπάνω απόφαση της 83ης Γ.Σ. του Κλάδου, διευθυντές και προϊσταμένες που θα γίνουν αξιολογητές δεν έχουν θέση στους Συλλόγους.

Β. Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί μέλη του Συλλόγου μας:

 • Δεν μπαίνουμε σε ομάδες εργασίας.

 • Δεν παραδίδουμε προγραμματισμό και δε στέλνουμε οτιδήποτε μπορεί να αναρτηθεί στο παρατηρητήριο της αξιολόγησης.

 • Δεν κάνουμε αίτηση για εθελοντική αξιολόγηση.

 • Δεν παραδίδουμε έκθεση ατομικής αξιολόγησης (αν μας δοθεί σχετική φόρμα την παραδίδουμε στο Σύλλογό μας) και δεν παραδίδουμε φάκελο.

 • Δεν δεχόμαστε κανέναν αξιολογητή στην τάξη.

 • Δε συμβάλλουμε στη διαφοροποίηση του σχολείου μας με οποιονδήποτε τρόπο.

ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ, ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΑ ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ!

 

ΘΕΜΑ 2ο: ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

Σας καλούμε να ανταποκριθείτε στην καμπάνια αλληλεγγύης στα παιδιά της Παλαιστίνης (δείτε 72ο Ενημ. Συλλόγου), στην οποία συμμετέχει ο Σύλλογός μας και γίνεται με πρωτοβουλία της ΠΣΟ (Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία), της FISE (Παγκόσμια Συνδικαλιστική Οργάνωση Εκπαιδευτικών) σε συνεργασία με τη Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών.

Καλούμε τώρα όλους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, να μετατρέψουν το κάθε σχολείο, την κάθε γειτονιά σε ορμητήριο αλληλεγγύης για τα παιδιά και το λαό της Παλαιστίνης.

Συγκεντρώνουμε τετράδια, μολύβια, γόμες, γραφική ύλη σε κάθε σχολείο και τα παραδίδουμε στα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου μας έπειτα από επικοινωνία ως τις 15/10.

 

ΘΕΜΑ 3Ο : ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Δ/ΝΤΩΝ - Δ/ΝΤΡΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ

Το Δ.Σ. καλεί σε συνάντηση – συζήτηση τις Δ/ντριες και Δ/ντές των Δημοτικών Σχολείων και τις Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων μας την Πέμπτη 18 του Σεπτέμβρη 2014 στα Γραφεία του Συλλόγου μας, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα στις 2.00 μ.μ., με κύριο θέμα την αξιολόγηση αλλά και τα προβλήματα των σχολείων μας.

 

ΘΕΜΑ 4Ο : ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Το ΔΣ του Συλλόγου μας σας καλεί σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου στις 7.00 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών( Δαμάρεως 65), για να συζητήσουμε τις τρέχουσες εξελίξεις, τα προβλήματα που έχουν τα σχολεία μας με τη έναρξη της νέας χρονιάς και να οργανώσουμε τον αγώνα μας για το θέμα της αξιολόγησης, των συμπτύξεων και γενικότερα όλων των εργασιακών και εκπαιδευτικών ζητημάτων που μας απασχολούν.

 

ΘΕΜΑ 5ο : ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΗ 30/9/2014

Η προγραμματισμένη 34η Αιμοδοσία του Συλλόγου μας θα γίνει την Τρίτη 30 του Σεπτέμβρη στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής.

Περιμένουμε τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων αιμοδοτών.

 

ΘΕΜΑ 6ο: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Το ΔΣ του Συλλόγου μας αποφάσισε να καλέσει τα μέλη του να συμμετάσχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα σωματεία μετά από κάλεσμα του ΠΑΜΕ την 1η Νοέμβρη στην Αθήνα, στο Σύνταγμα στις 12 το μεσημέρι, για να αντιδράσουμε στην αντιλαϊκή πολιτική που εξαθλιώνει τις ζωές μας και οδηγεί στην ανεργία καθημερινά χιλιάδες εργαζόμενους. Δεν πρέπει να είναι ένα ακόμα συλλαλητήριο, πρέπει να βουλιάξει η Αθήνα από κόσμο.


ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΑΣ ΩΡΑΡΙΟ!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΙ ΔΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΕΚΤΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ (ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ Η ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ)!

ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ., ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ! ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ!

 

Για το Δ.Σ.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα