Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Φυλής

Συντριβή κυβέρνησης και Υπουργείου Παιδείας!

08/11/2020 - 22:36

Στον σύλλογο Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής «Ηρώ Κωνσταντοπούλου»

Συντριβή κυβέρνησης και Υπουργείου Παιδείας!

Η αποχή από τις εκλογές – παρωδία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια (Υ.Σ.)
ξεπερνάει το 95% στην Πρωτοβάθμια και το 90% στη Δευτεροβάθμια

Οι εκπαιδευτικοί ενωμένοι και συσπειρωμένοι ακυρώσαμε τις εκλογές – παρωδία για τα ΥΣ. Ο κλάδος, καθολικά, απείχε από τις ηλεκτρονικές κάλπες. Η κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπ. Παιδείας μετρούν σήμερα μια μεγάλη συντριβή, μια τεράστια πολιτική ήττα.

Η Υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, μετά την απόπειρα να βάλει κάμερες στις τάξεις και να επιβάλει την τηλεαπουσία απέναντι στους μαθητές που αγωνίζονται, έφαγε τα μούτρα της για ακόμα μια φορά.

Η επιλογή της Υπ. Παιδείας αλλά και του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη – που πήρε επάνω του τη συγκεκριμένη επιλογή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, με στόχο να μπει χέρι στα ίδια τα σωματεία μας - βρήκε τοίχο.

Ενδεικτικά η συμμετοχή σε ορισμένους νομούς για το ΚΥΣΠΕ:

Α΄ Αθήνας: 1,3%, Αν. Αττική: 4,5%, Δ΄ Αθήνας: 2,9%, Κοζάνη: 5%, Αργολίδα: 1,5%, Χανιά: 1,6%, Πειραιάς: 1,5%, Αν. Αττικής: 4,5%, Δυτ. Θεσσαλονίκη: 9,9%, Αν. Θεσσαλονίκη: 7,3%, Β΄ Αθήνας: 6,7%, Πρέβεζας: 1,5%, Ηράκλειο 2,7%.

Στη δε Δ/νση της Δυτικής Αττικής η αποχή ξεπέρασε το 98%, αφού σύνολο 1.516 εγγεγραμμένων είχαμε:

  • Για ΚΥΣΠΕ ψήφισαν 33, ποσοστό 2,18%,

  • για ΑΠΥΣΠΕ ψήφισαν 23, ποσοστό 1,51% και

  • για ΠΥΣΠΕ ψήφισαν 29, ποσοστό 1,91%.

Παρά τον πραξικοπηματικό τρόπο της εκλογικής διαδικασίας, παρά το διορισμό των εφορευτικών επιτροπών χωρίς τη θέληση τους και κόντρα στον απεργοσπαστικό μηχανισμό που κινητοποιήθηκε μέχρι την τελευταία στιγμή, σταθήκαμε όρθιοι με ψηλά το κεφάλι.

Η σημερινή νίκη των εκπαιδευτικών δίνει δύναμη σε όλους τους εργαζόμενους

Έχουμε νου και κρίση. Υπερασπιστήκαμε σήμερα, το δικαίωμά μας να δρούμε και να σκεφτόμαστε ελεύθερα, να επιλέγουμε εμείς τον τρόπο εκλογής των αντιπροσώπων μας. Υπερασπιστήκαμε τα σωματεία μας από την κυβερνητική παρέμβαση, τον κρατικό έλεγχο και τη νοθεία. Αποδείξαμε με τον πλέον αποφασιστικό τρόπο ότι όταν θέλουν οι εργαζόμενοι μπορούν να επιβάλουν το δίκιο τους, να κουρελιάσουν τους σχεδιασμούς κάθε κυβέρνησης. Ακυρώσαμε κάθε προσπάθεια να εισαχθούν τέτοιες νόθες διαδικασίες στα σωματεία μας, συνολικά στο υπόλοιπο Δημόσιο. Αυτή η μάχη είναι παρακαταθήκη για το μέλλον.

Στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που ζούμε, ενωμένοι και πιο αποφασιστικά, με βαθιά γνώση της δύναμης που έχουμε, συνεχίζουμε τον αγώνα για υγεία – μόρφωση – δουλειά με δικαιώματα.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για να επιβάλουμε «lockdown» στην αντιλαϊκή πολιτική:


 

  • Τρίτη 10 Νοεμβρίου στις 2 μμ συγκέντρωση στο Υπ. Παιδείας, για μέτρα προστασίας στα σχολεία και ουσιαστική μόρφωση για όλα τα παιδιά!

 

  • Πέμπτη 26 Νοεμβρίου όλοι στην Πανεργατική απεργία!

7 Νοέμβριου 2020

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα