ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : Αγώνας για το σχολείο των λαϊκών αναγκών

26/02/2011 - 11:29

Συλλαλητήριο διοργανώνουν την Τετάρτη 2 Μάρτη, στις 6.30 το απόγευμα στο Αγαλμα του Βενιζέλου, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ

Σε αγώνα για να φύγουν οι επιχειρήσεις από τα σχολεία, για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και το δικαίωμα των παιδιών τους στη δωρεάν και ενιαία μόρφωση καλούν το λαό οι Γραμματείες Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ. Οργανώνουν συγκέντρωση ενάντια στις αντιδραστικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στην Παιδεία και καλούν όλους τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα να κάνουν δική τους υπόθεση αυτόν τον αγώνα.

Με ανακοίνωσή τους σημειώνουν: «Η πολύπαθη Παιδεία μας δέχεται νέα επίθεση από το ίδιο "μαύρο μέτωπο" κυβέρνησης - ΕΕ - ΣΕΒ για να προσαρμοστεί και να υπηρετήσει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Ετσι το δικαίωμα για τη μόρφωση μετατρέπεται σε εμπόρευμα.

Αυτή την περίοδο η επίθεση αυτή εκδηλώνεται με τις συγχωνεύσεις των σχολείων, την αρχή εφαρμογής του προγράμματος "Διά βίου μάθησης" που αντικαθιστά τη βασική μόρφωση και γνώση με δεξιότητες, τη δραματική μείωση του κρατικού προϋπολογισμού κατά 22% για την Παιδεία, τη μετατροπή των ΑΕΙ - ΤΕΙ σε συνεργάτες και παραμάγαζα των εταιρειών. Εκδηλώνεται με την παύση πληρωμών οφειλών σε εκπαιδευτικούς από το Δημόσιο, την παύση των διορισμών εκπαιδευτικών, τις αλλαγές στο περιεχόμενο της εκπαίδευσης, τη διαφοροποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων από δήμο σε δήμο κλπ.

Ολες οι αλλαγές ετοιμάζουν το σχολείο της αγοράς ή το "καλλικρατικό" σχολείο όπου το σχολείο θα μετατραπεί σε καταρτιστήριο δεξιοτήτων και θα εξοβελιστεί η βασική μόρφωση των παιδιών. Συρρικνώνονται έτσι και καταργούνται τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών της λαϊκής οικογένειας και το σχολείο θα αναζητά πόρους από εταιρείες - χορηγούς που θα μπαινοβγαίνουν στα σχολεία αλλοιώνοντας τα εκπαιδευτικά προγράμματα και το χαρακτήρα του σχολείου».

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα