Toποθέτηση Μάρκου Σκούφαλου στη σύσκεψη αιρετών ΠΥΣΠΕ-ΑΠΥΣΠΕ στη Θεσσαλονίκη 8.2.2019

13/02/2019 - 16:03

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι.

Τα όσα αναφέρονται σε αυτή τη σύσκεψη, κενά, οργανικότητες, διορισμοί, μεταθέσεις- αποσπάσεις, καταργήσεις σχολείων, συντμήσεις σχολείων και τάξεων, εκπαίδευση προσφυγόπουλων κλπ, έχουν έναν κοινό παρονομαστή, που σηματοδοτείται από δύο λέξεις με τα σημαινόμενά τους.

  • Μεταμνημονιακή εποχή
  • Γεωπολιτική Αναβάθμιση

Θα περίμενε λοιπόν κάποιος μετά τα μνημόνια να επιστραφούν τα «κλεμμένα», για να χρησιμοποιήσω των πλατειών μια αδόκιμη φράση, την κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων των τριών μνημονίων, τη μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, για να μην πεθαίνουμε μέσα στις τάξεις, γενναίους διορισμούς και όλα αυτά που συναποτελούν την επίθεση, που έγινε και στον κλάδο μας από όλες τις κυβερνήσεις και κόμματα, που υπέγραψαν μνημόνιο, δηλαδή, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΚΕΝΤΡΩΟΙ.

Θα περίμενε ακόμα στη μεταμνημονιακή εποχή, να ακούγαμε την ευνοϊκή τοποθέτηση των συνηγόρων  του δημοσίου στο ΣΤΕ στη γνωστή υπόθεση με τα δώρα.

Αντ’ αυτού ακούσαμε από τους κυβερνητικούς συνηγόρους τη διαχρονική φωνή των αφεντικών, ότι χάσαμε το 13ο και 14ο μισθό, για να μην χάσουμε το 12ο, ότι διαταράσσεται η δημοσιονομική ισορροπία, ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είμαστε καλοπληρωμένοι σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα, έχουμε την ασφάλεια της μονιμότητας και όλο εκείνο το άθλιο και αισχρό ιδεολογικό οπλοστάσιο του κοινωνικού αυτοματισμού των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ μαζί και χώρια με δεκανίκια ή χωρίς.

Άρα μιλάμε για μεταμνημονιακή εποχή με ολοζώντανα τα μνημόνια!

Αλλά και η Γεωπολιτική αναβάθμιση πώς μεταφράζεται;

4,2 δις τον χρόνο για Νατοϊκές δαπάνες, σημείο αιχμής που τσακωνόμαστε στα διοικητικά συμβούλια, συνελεύσεις και αλλού, όμως γίνεται κατανοητό ότι αφορά  στη ζωή μας; Αφορά έναν μηχανισμό πολέμου και θανάτου στα Βαλκάνια και άλλου, αφορά στο ότι είμαστε στόχοι των ρωσικών πυραύλων και δίνουμε από το αίμα μας 4, 2 δις για ξένα συμφέροντα.

Γεωπολιτική αναβάθμιση με χιλιάδες  εγκλωβισμένους στα νησιά μας πρόσφυγες και μετανάστες, που αποτελούν αέρα στα πανιά των φασιστών και ρατσιστών, που καθημερινά δηλητηριάζουν και τα δικά μας τα παιδιά και των προσφύγων με το μίσος τους;

Κι επειδή εδώ έγινε κουβέντα για την πανσμιακή κινητοποίηση για το προσφυγικό -μεταναστευτικό κι επειδή εμείς ζούμε σ’ αυτά τα νησιά, τα νέα δεν τα ακούμε από άλλους, κι επειδή τα συριζοτρολ και όχι μόνο, άρχισαν να κάνουν κουβέντες για διολισθήσεις ρατσιστικές και από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, να θυμίσω ότι στη Σάμο όπως και στη Χίο, υπήρχαν και υπάρχουν επιτροπές μίσους, που τις πήγαν στην άκρη τα εργατοϋπαλληλικά σωματεία και οι άλλοι φορείς που συμμετείχαν, εστιάζοντας στο κλείσιμο των Hot spot, στον απεγκλωβισμό των προσφύγων από τα νησιά και από τη χώρα, αλλά το τελευταίο τα συριζοτρολ το έκαναν γαργάρα με συγκεκριμένη βοήθεια και από άλλους, φερόμενους ριζοσπάστες και προστάτες των μεταναστών, που στις ανακοινώσεις τους, το «από τη χώρα» το «φάγανε», για να χτίσουν μικροπολιτικά, την ώρα που το φασιστικό συναπάντημα καιροφυλακτεί.

Γεωπολιτική αναβάθμιση, με μια νατοϊκή συμφωνία των Πρεσπών, που βάζει τη σφραγίδα της για να γίνει και πάλι η Βαλκανική παρανάλωμα στα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.

Κι επειδή από τους Συριζαίους μπαίνει για άλλη μια φορά στην πολιτική διαπάλη το ανέκδοτο ολκής, πρόοδος ή συντήρηση, να εγκαλέσω τη μνήμη σας να σκεφτείτε  ποιοι ομνύουν και συμφωνούν  με ΕΕ, ΝΑΤΟ, ποιοι υπέγραψαν τα τρία μνημόνια  και ποιοι ήταν με τους Χρυσαυγίτες αντάμα στο Καστελόριζο με το Βίτσα και τον Κασιδιάρη τιμώντας τους νεκρούς μας (;), γιατί η Χρυσή Αυγή είναι κοινοβουλευτικό κόμμα!!!

Κλείνοντας, συνάδελφοι, αυτοί όλοι κάνουν τη δουλειά τους και την κάνουν καλά. Εμείς που είμαστε απέναντι τι κάνουμε;

Γράφετε στο κεντρικό πανό της σύσκεψης των αιρετών «Μαζικοί διορισμοί μόνιμων Εκπαιδευτικών». Θα βγει ο Γαβρόγλου, ήδη βγήκε το Συριζοτρολ ο Κούλογλου, και λένε: 15000 διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών (σε βάθος ...3τίας και έχουν το θράσος και μιλάνε!) δεν είναι μαζικοί;

Το ερώτημα είναι καλύπτουν τις ανάγκες; Οι υπόλοιποι; Απολύσεις και ανακύκλωση όπως σήμερα; Να γιατί η απάντηση σε αυτή τη φάση 30.000 διορισμοί, γιατί και οι αριθμοί έχουν τη δική τους συγκεκριμένη λογική.

Και γιατί, συνάδελφοί μου, αυτό το αίτημα που προβάλλουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ είναι μαξιμαλιστικό, ενώ τα 4,2 δις στο ΝΑΤΟ είναι εφικτό;  Και αν συμφωνείτε να δίνονται στη μηχανή πολέμου του ΝΑΤΟ, γιατί είναι εφικτή η φοροαπαλλαγή των ΣΥΡΙΖΑ στις επιχειρήσεις στα επόμενα 4 χρόνια κατά 1% που οδηγεί σε απώλεια από τα δημοσιονομικά έσοδα στα 4 χρόνια της τάξης 1,7 δις; Και γιατί οι εφοπλιστές οικειοθελώς να αποφασίζουν πόσο και αν θα φορολογηθούν όταν οι ναυτεργάτες πληρώνουν τετραπλάσια φορολογία απ΄ ότι οι ίδιοι; Να πού πάνε τα λεφτά!

Τέλος, επειδή μιλήσαμε και για τις Ομάδες Εκπαιδευτικής Υποστήριξης και στο σχολείο μου λειτουργεί ΕΔΕΑΥ, θεσμός που τον έχουν και αυτόν κουτσουρέψει  εν τη γενέσει, π.χ. μια φορά τη βδομάδα και ανά 5 σχολεία, απουσία παιδοψυχίατρου κλπ, έχω όμως γνώση του επιστημονικού έργου σε ένα βαθμό που επιτελείται. Τώρα ποιος θα το κάνει αυτό; Ο Διευθυντής του σχολείου, ο δάσκαλος/α  της τάξης και ο/η συνάδελφος του τμήματος ένταξης; Ο ευτελισμός αυτός  δεν αφορά μόνο στην οικονομική περικοπή, αλλά θυμηθείτε θα συνδέεται και με τα αξιολογικά κριτήρια ανά σχολείο, με το προφίλ του σχολείου και γενικά την αξιολόγηση, για την οποία ως πλειοψηφία της ΔΟΕ μόνο που δεν πετάξατε τη σκούφια σας.

Κυρίως όμως αυτή η καρικατούρα διαφοροδιάγνωσης  δεν απαντά στο γεγονός ότι 200.000 παιδιά θα μείνουν και παραμένουν εκτός δομών ειδικής αγωγής και αυτή η ρύθμιση τα θάβει.

Εμείς λοιπόν πρέπει σε όλα αυτά να απαντάμε από την πλευρά των εργαζομένων, από ταξική σκοπιά και όχι να βάζουμε πλάτη  αυτούς που δημιουργούν τα προβλήματά μας και μαραζώνουν τη ζωή μας.

ΜΑΡΚΟΣ ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ

ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ ΧΙΟΥ και ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΑΠΥΣΠΕ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ

ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

(ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟ ΠΑΜΕ)

 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα