Βίντεο και φωτογραφίες από την σημερινή μαζική κινητοποίηση στο Υπ.Παιδείας

16/03/2018 - 21:54

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Μια μαζική και δυναμική συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της μέρας πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης που έχουν προκηρύξει οι ΕΛΜΕ και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ακόμα πιο μαζικά, μπλοκ σωματείων και αναπληρωτές από όλη την Αττική, από την Κρήτη ως τη Λήμνο, από την Κέρκυρα ως τα Δωδεκάνησα έδωσαν το παρόν στη συγκέντρωση. Στη διάρκεια της, απηύθυναν αγωνιστικό χαιρετισμό, δηλώνοντας πως δεν πάει άλλο με την αδιοριστία και τη ζωή λάστιχο, μετέφεραν την εικόνα από τις περιοχές τους όπου ένα μεγάλο ποσοστό εκπαιδευτικών - και σε κάποιες το μεγαλύτερο - είναι αναπληρωτές, όπου οι μαθητές ξεκινούν την σχολική χρονιά με κενά.

Αιχμή των αιτημάτων ήταν να γίνουν άμεσα μαζικοί, μόνιμοι διορισμοί για την κάλυψη των αναγκών της Εκπαίδευσης, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών και καμία απόλυση συμβασιούχου, άμεση εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με αυτά των μόνιμων και άμεσα μέτρα στήριξης των συμβασιούχων της Εκπαίδευσης, ενώ στο στόχαστρο μπαίνει το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής.

Μαχητικό παρών στο πλευρό των αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών, έδωσαν η ΑΣΓΜΕ, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, μια σειρά φοιτητικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς. Επίσης, το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας δηλώνει πως «στέκεται στο πλευρό των εκπαιδευτικών».

Στη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο καταγγέλθηκε και η σύλληψη μελών του ΔΣ της Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης, έγινε συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, με τα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ. Ωστόσο, οι εκπρόσωποι της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ αποχώρησαν από τη συνάντηση ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι δεν επιτράπηκε να συμμετάσχουν στη συνάντηση οι εκπρόσωποι και των άλλων φορέων (γονείς, φοιτητές), που έδωσαν το «παρών» στην κινητοποίηση. 

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ δήλωσαν πως το μήνυμα της κινητοποίησης είναι η συνέχιση του αγώνα ο οποίος βρίσκεται στα χέρια των σωματείων. Απηύθυναν κάλεσμα συνέχισης των κινητοποιήσεων μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, με επόμενους σταθμούς την παράσταση διαμαρτυρίας στις 19 Μάρτη για το δικαίωμα στη μητρότητα, την κινητοποίηση στις 20 Μάρτη για τη διεκδίκηση συλλογικών συμβάσεων και διήμερο αγωνιστικών κινητοποιήσεων στις 29 - 30 Μάρτη.

Στην υπόλοιπη χώρα

Στη Θεσσαλονίκη, η «Πρωτοβουλία αναπληρωτών» διοργάνωσε συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου, ενώ ακολούθησε πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, καταγγέλλοντας παράλληλα και τις συλλήψεις.

Μαζική ήταν και η συγκεντρωση αναπληρωτών στη Χίο στα γραφεία του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας. Στη συγκέντρωση διαβάστηκε η Αγωνιστική απόφαση του Σωματείου με προμετωπιδα τα αιτήματα για μόνιμους διορισμούς, τέρμα στην ομηρία, εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών. Ακολούθησε πορεία στην Απλωταριά και επίδοση ψηφισματός στην Περιφέρεια. Από τη Χίο στάλθηκε και μικρή αντιπροσωπεία στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας. 

Βασική Κατηγορία: 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΑΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα