Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ε΄ ΕΛΜΕ

Ζεν προεδρείο

21/10/2021 - 12:13

Ζεν Προεδρείο

Απόφοιτοι της σχολής Ζεν, ακολουθώντας τις ασκήσεις του καθιστού διαλογισμού, πρέπει να είναι το προεδρείο της Ε ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής και μάλιστα να έχουν φτάσει σε ανώτερα επίπεδα την αυτοσυγκέντρωση τους, τόσο ψηλά που τίποτα δεν μπορεί να χαλάσει την ηρεμία, την πνευματική και ψυχική ισορροπία. Με επίμονη και επίπονη καθημερινή δουλειά απέβαλαν από μέσα τους όλες τις σκέψεις για αγώνες, διεκδικήσεις και δικαιώματα.

Μάταια προσπαθούν διάφοροι σύλλογοι διδασκόντων όπως του 1 ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου ή του 2 ου Γυμνασίου Κορωπίου να τους καταστρέψουν δύο χρόνια διαλογισμού για έναν τόσο ταπεινό και ανούσιο λόγο όπως η συγχώνευση τμήματος στο σχολείο τους. Δεν φτάνει που η κυβέρνηση προσπαθεί να εξοικονομήσει πόρους, να κάνει οικονομία βρε αδελφέ, έχουν το θράσος να ζητούν περισσότερα τμήματα για να είναι λιγότεροι οι μαθητές και να μπορεί το μάθημα να γίνεται με καλύτερους όρους, να ικανοποιηθούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, αλλά και να βρουν δουλειά οι συνάδελφοι μας αναπληρωτές. Που ακούστηκε; Αχ! Που είναι οι εποχές που ήταν σαράντα μαθητές μέσα στη τάξη, μας είπε νοσταλγικά ο κος Κοπτσής σήμερα στο υπουργείο που είχαμε παράσταση διαμαρτυρίας.

Αμ οι άλλοι, αυτοί του ΓΕΛ Μαραθώνα να ζητούν άκουσον άκουσον να καλυφθούν οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς. Μια αξιολόγηση τους χρειάζεται να δεις πόσο γρήγορα θα καλύπτονται τα κενά εκ των έσω!!! Τρομάρα τους!!!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Όσο κωμικά και αν προσπαθήσουμε να περιγράψουμε την κατάσταση δεν μπορεί να κρύψει τη θλιβερή πραγματικότητα του προεδρείου της ΕΛΜΕ μας, όπου ΔΑΚΕ και ΠΕΚ με συντονισμένο τρόπο αρνούνται πεισματικά κάθε πρόταση για στήριξη των αιτημάτων των παραπάνω συλλόγων, την οργάνωση παράστασης διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ, τη στήριξη των αιτημάτων και συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση στο υπουργείο παιδεία, μαζί με γονείς για τις συγχωνεύσεις 1000 τμημάτων ανά την Ελλάδα. Όπως βέβαια έχουν αρνηθεί κάθε πρόταση για στήριξη εκπαιδευτικών για τις τοποθετήσεις τους, παρεμβάσεων για ζητήματα αυθαιρεσιών, για την κάλυψη με 2ωρη στάση εργασίας όσους δεν θέλουν να μπουν στις ομάδες εργασίας.

Δεν μας ξαφνιάζει η στάση τους, είδαμε άλλωστε και τη στάση που κράτησαν αυτές οι δυνάμεις στις πρόσφατες συνεδριάσεις των ΔΣ της ΔΟΕ και της γενικής συνέλευσης των προέδρων στην ΟΛΜΕ. Δεν περιμένουμε πλέον τίποτα από αυτούς. «Μόνο ο λαός θα σώσει το λαό» ένα σύνθημα που ακούστηκε στις φωτιές της Εύβοιας και πρέπει να πάρει σάρκα και οστά και στην εκπαίδευση με αλλαγή των συσχετισμών στα σωματεία μας, στις ομοσπονδίες μας. Η δική μας παρέμβαση σε αυτή τη κατεύθυνση μπορεί να δώσει λύση.

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ

ΨΗΦΙΣΕ

ΚΑΝΕ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα