Α.Σ.Ε. Μαγνησίας: Για την άδικη καταδίκη της συναδέλφου μας καθαρίστριας

27/11/2018 - 20:14

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (Α.Σ.Ε.) εκφράζει τον προβληματισμό της για την καταδίκη της συναδέλφου καθαρίστριας σε νηπιαγωγείο του Βόλου, με αφορμή την παραποίηση του τίτλου του δημοτικού σχολείου.

Είναι τουλάχιστον περίεργο αν δεν είναι κάτι πολύ σοβαρότερο να κατηγορείς και να καταδικάζεις έναν βιοπαλαιστή σαν καταχραστή δημόσιου χρήματος την ώρα που το καπιταλιστικό κράτος ΔΕΝ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ από τους «δικούς του» δεκάδες δισεκατομμυρίων και τα οδηγεί σε παραγραφή. Την ίδια ώρα, με αναπτυξιακούς νόμους χαρίζει πακτωλό δισεκατομμυρίων στο κεφάλαιο και στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Είναι αστείο να συμβαίνει αυτό, όταν δεκάδες «καλόπαιδα» του αστικού κράτους απολαμβάνουν τα αγαθά από τις λογής-λογήςμίζες,  φοροκλοπές και άλλες ευαγείς δραστηριότητεςμε το σύστημα να σφυρίζει αδιάφορα.

Δεν τρέφουμε αυταπάτες.Το αστικό πολιτικό σύστημα έχει ανάγκη από το συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο και για αυτό το διατηρεί. Όπως έχει ανάγκη και από την συγκεκριμένη απόδοση δικαιοσύνης.

Από την άλλη, οι άνθρωποι του καθημερινού μόχθου η εργατική τάξη, πρέπει να βγάζει τα συμπεράσματά της και να παλεύει ενάντια στην κοινωνική αδικία, που καταδικάζει στη φτώχεια και στην ανέχεια χιλιάδες εργαζόμενους και συνταξιούχους, που αναζητούν απελπισμένα τρόπο να ζήσουν.

Ζητάμε να αποφυλακιστεί άμεσα η συνάδελφός μας, να επιστέψει στην εργασία της, χωρίςαπώλειες,με αναγνωρισμένα τα ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματά της από την προϋπηρεσία της, γιατί δεν είναι έγκλημα να εργάζεται κάποιος για να ζήσει και μάλιστα όταν αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα