Α.Σ.Ε. στην ΕΛΜΕ Ηρακλείου: Για τη στάση του ΔΣ σχετικά με το 6ο Γυμνάσιο

01/05/2018 - 09:58

Οι παρατάξεις Εκπαιδευτική Προοπτική, Εκπαιδευτικοί Μπροστά, ΠΕΚ, ΔΑΚΕ, στηρίζουν στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ηρακλείου την εκπαιδευτική επίσκεψη σχολείου σε στρατηγείο του ΝΑΤΟ, καταψηφίζοντας τη σχετική καταγγελία!!!

 

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου η παράταξή μας ανάμεσα σε άλλα έβαλε και το ζήτημα καταγγελίας της Διεύθυνσης του 6ου Γυμνασίου,  που στα πλαίσια εκπαιδευτικής εκδρομής οδήγησε τους μαθητές στις εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ στη Νάπολη, καθώς και των φορέων που ενέκριναν αυτή την εκδρομή, τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ηρακλείου, την Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης και βέβαια το Υπουργείο Παιδείας που με την αντιεκπαιδευτική του πολιτική στρώνει το έδαφος για τέτοιες κατευθύνσεις.

Η εν λόγω εκδρομή, αν και είχε στόχο να προβάλει μια βραβευμένη δουλειά των μαθητών με θέμα την προσφυγιά, αποπροσανατόλισε από τις πραγματικές αιτίες αυτού του οξυμμένου προβλήματος που έχει τις ρίζες του στους πολέμους με πρωτεργάτη το ίδιο το ΝΑΤΟ. -Τα ιστορικά παραδείγματα είναι πολλά, όπως οι πρόσφατοι βομβαρδισμοί στη Συρία αλλά και παλιότερα το 1999 στη Γιουγκοσλαβία, το 2001 στο Αφγανιστάν, το 2003 στο Ιράκ, το 2011 στη Λιβύη-. Το ΝΑΤΟ που, προκαλώντας πολέμους, προκαλεί την προσφυγιά. Ενώ αναδεικνύεται το ζήτημα της προσφυγιάς, αποκρύπτονται τα πραγματικά αίτια που τη γεννούν, ότι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος αποτελεί τη διέξοδο, όταν το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης και του κέρδους δεν μπορεί να λύσει διαφορετικά - με εμπορικούς "πολέμους" και αντιλαϊκά μέτρα - τα τεράστια αδιέξοδά του. Αποτελεί τη συνέχιση της πολιτικής που βυθίζει τους λαούς στη φτώχεια και την εξαθλίωση, στο δρόμο της προσφυγιάς.

Υιοθετείται η ίδια πολιτική που συσκοτίζει το ρόλο του ΝΑΤΟ, ότι δήθεν η ένταξη της χώρας μας σε αυτό αποτελεί παράγοντα ειρήνευσης στην περιοχή και εξασφάλισης της εδαφικής ακεραιότητάς της. Βασικός στόχος είναι με κάθε μέσο να μετατρέψουν τους μαθητές σε υπερασπιστές των ενώσεων που δολοφονούν λαούς, σκοτώνουν παιδιά, σκορπίζουν πολέμους και θάνατο σε όλο τον κόσμο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει μεγάλες ευθύνες, γιατί την ώρα που τσακίζει τον ελληνικό λαό, μπλέκει τη χώρα ακόμη πιο βαθιά σ' αυτό το μακελειό, για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου, που διεκδικεί συμμετοχή στη μοιρασιά της λείας και των αγορών. Συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Βαρύτατες ευθύνες όμως έχουν και οι συνδικαλιστικές παρατάξεις του νέου και παλιού κυβερνητικού συνδικαλισμού (Εκπαιδευτική Προοπτική- ΔΑΚΕ- ΠΑΣΚΕ) αλλά και οι Εκπαιδευτικοί Μπροστά που κινούνται στον ίδιο χώρο. Στηρίζουν τη συγκυβέρνηση, που έχει μετατρέψει τη χώρα σε Νατοϊκό ορμητήριο. Μάλιστα η Εκπ. Προοπτική δια του εκπροσώπου της και προέδρου της ΕΛΜΕ προσπάθησε να κάνει το μαύρο άσπρο, δηλώνοντας ότι η επίσκεψη στο στρατηγείο των μακελλάρηδων του κόσμου στόχο είχε την καταδίκη του πολέμου, ενώ η εκπρόσωπος της ΠΑΣΚΕ έδειξε γνώστης και άλλων περιστατικών –για επισκέψεις σχολείων στη βάση της Σούδας!- που δεν καταγγέλθηκαν αλλά τα απέκρυψε. Γιατί άραγε; Με τον ίδιο τρόπο βάζουν πλάτη και σε όλες τις αντιδραστικές αλλαγές στη δομή και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης, στη διαιώνιση της ελαστικής εργασίας των συναδέλφων αναπληρωτών, στο χτύπημα των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών, στην υποχρηματοδότηση των σχολείων την ίδια στιγμή που δίνονται σταθερά το 2% του ΑΕΠ για τους νατοϊκούς εξοπλισμούς.

Αποδεικνύεται ότι όταν είναι να στηριχθεί η κυβερνητική πολιτική –ακόμα και για το ζήτημα του πολέμου- τα «αριστερά προσωπεία» και οι αντιπολιτευτικές κορώνες πάνε περίπατο! Άλλωστε όλες αυτές οι παρατάξεις έχουν στρατηγική συμφωνία σε όλους τους τομείς, για αυτό και συνεργάζονται ανοικτά στο Δ.Σ, συμφωνούν σχεδόν σε όλα! Oι επιμέρους διαφοροποιήσεις τους είναι για να μην τσουβαλιάζονται στη συνείδηση των συναδέλφων και να τους εγκλωβίζουν σε τεχνητά δίπολα.   

Καλούμε τους συναδέλφους, κάθε έντιμο αγωνιστή να καταδικάσει τέτοιες ενέργειες τόσο από την πλευρά της διεύθυνσης του σχολείου όσο και από την πλευρά της διοίκησης και του Υπουργείου. Να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στα σχέδια των ΝΑΤΟ- ΕΕ και στην όποια εμπλοκή της Ελλάδας. Να μην εγκρίνουν τέτοιες ενέργειες και να μην επιτρέψουν να γίνουν οι ίδιοι ο δούρειος ίππος για να περάσουν τέτοιες αντιλήψεις στις συνειδήσεις των μαθητών.

 

  • Αγωνιζόμαστε για να κλείσουν οι ξένες στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.

  • Να κλείσει η βάση της Σούδας που παίζει κομβικό ρόλο για τις ΗΠΑ στον πόλεμο της Συρίας.

  • Αποδέσμευση της Ελλάδας από όλες τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ.

  • Να επιστρέψουν όλοι οι Έλληνες στρατιωτικοί από αποστολές εκτός συνόρων.

 

 

Δίνουμε μαχητικό «παρών» στην απεργιακή κινητοποίηση της Πρωτομαγιάς στην  πλατεία Ελευθερίας, στις 10 πμ.

 

Συμμετέχουμε στην Παγκρήτια κινητοποίηση στη βάση της Σούδας στις 13 Μαϊου

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα