Α.Σ.Ε. στο Σ.Ε.Π.Ε. Κοζάνης: Για το νομοσχέδιο που αφορά τις Νέες Δομές - Αξιολόγηση

20/06/2018 - 19:01

  Πρόσφατα ψηφίστηκε    από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τη μορφή του κατεπείγοντος,  το νομοσχέδιο για  τις « νέες δομές υποστήριξης» οι οποίες αφορούν συγχωνεύσεις δομών και υπηρεσιών, την αντιδραστική – αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση, την παραπέρα υποβάθμιση της Ειδικής Αγωγή με την κατάργηση των ΚΕΔΔΥ.

  Η ΑΣΕ επανειλημμένα έχει  καλέσει  τις άλλες παρατάξεις  του Δ.Σ.  του Σ.Ε.Π.Ε. Κοζάνης  να πάρουν θέση για το συγκεκριμένο ζήτημα. Αρχικά σε τακτική συνεδρίαση  του ΔΣ κατατέθηκε ψήφισμα για την απόσυρση του νομοσχεδίου και καταψηφίστηκε από όλες τις άλλες  παρατάξεις. Επίσης, στην τελευταία γενική συνέλευση του συλλόγου η ΑΣΕ ήταν η μόνη που έθεσε το συγκεκριμένο ζήτημα. Ακόμη, σε πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ  ζητήθηκε από την ΑΣΕ να πάρουν θέση οι άλλες παρατάξεις σχετικά με την αξιολόγηση. Η ΠΑΣΚ αρνήθηκε, προβάλλοντας ως επιχείρημα ότι δεν πήρε θέση ακόμη η ΔΟΕ, «θα περιμένουμε». Την ίδια στάση κράτησαν και οι άλλες παρατάξεις, εκτός από τη ΔΑΚΕ που  εκφράστηκε ανοιχτά, υπέρ της αξιολόγησης.   

Η  στάση αυτή των παρατάξεων  εναρμονίζεται με αυτή των  συνδικαλιστικών ηγεσιών σε ΔΟΕ – ΟΛΜΕ – ΑΔΕΔΥ που λειτουργεί υπονομευτικά, στον αγώνα των χιλιάδων εκπαιδευτικών. Μιλάνε για μια «καλή αξιολόγηση», στο Δημόσιο και την Εκπαίδευση, ενώ τέτοια δεν υπάρχει!  Αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει από μέρος τους καμιά διάθεση για οργάνωση του αγώνα, απέναντι στις αντιεκπαιδευτικές αλλαγές, όπως είναι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Αντίθετα, καλλιεργείται μια στάση αναμονής που θα βρει απροετοίμαστο τον κλάδο με την επερχόμενη αντιδραστική αξιολόγηση, η οποία έχει ως στόχο  την αυτονομία - κατηγοριοποίηση των  σχολείων  που θα αναζητούν πόρους για να λειτουργήσουν, με διαφοροποιημένα προγράμματα και εκπαιδευτικούς λάστιχο. Σχολεία  σύμφωνα με τις επιταγές του  ΟΟΣΑ, της Ε.Ε. και των εντολών του ΣΕΒ, σχολεία της αγοράς, των περικοπών και της  σύγχρονης ημιμάθειας.

 Κανείς συνάδελφος να μην ξεγελαστεί  ότι  δε θα αξιολογηθεί ο ίδιος ή ότι δε θα είναι τιμωρητική η αξιολόγηση,  καθώς η κυβέρνηση  όχι μόνο δεν καταργεί τους προηγούμενους νόμους της αντιδραστικής αξιολόγησης αλλά διευρύνει το αντιλαϊκό – αντιεκπαιδευτικό οπλοστάσιο των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με όλο το νομοθετικό πλαίσιο (ν.4369/16, Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας, ν.4354/15 – μισθολόγιο) που συνδέει την αξιολόγηση με την μισθολογική εξέλιξη αλλά και τις απολύσεις.  

Τώρα είναι ανάγκη να απαντήσουμε αγωνιστικά απέναντι στους κυβερνητικούς  σχεδιασμούς  απέχοντας  από κάθε διαδικασία  αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα (όπως  έγινε και παλαιότερα).  Να δυναμώσουμε τον αγώνα για: αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο, δίχρονη  υποχρεωτική προσχολική αγωγή, στήριξη κι όχι υποβάθμιση της Ειδικής Αγωγής – όχι στην κατάργηση των ΚΕΔΔΥ!

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα