ΣΕΠΕ "Ν.Πλουμπίδης": Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους των πτηνοτροφικών επιχειρήσεων

11/12/2018 - 15:38

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Κερατσινίου-Περάματος «Ν. Πλουμπίδης» στηρίζει τον αγώνα του Σωματείου εργαζομένων στις συνεργαζόμενες πτηνοτροφικές επιχειρήσεις Λειβαδίτη, Ζούρα, Βιοκότ, Ελίζα, Άλκοτ.

 

Παραθέτουμε αυτολεξεί το κάλεσμα αλληλεγγύης του σωματείου:

ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ
ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΚΑΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΘΕΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Είμαστε αντιμέτωποι με τη σφοδρή επίθεση της εργοδοσίας, με τη στήριξη της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού, που μας στερεί το δικαίωμα στη ζωή. Παρότι εργαζόμαστε σε μια επιχείρηση που σήμερα καταγράφει μεγάλη παραγωγής, οι εργαζόμενοι είμαστε απλήρωτοι. Όσοι διεκδικούμε να αμειβόμαστε χωρίς μειώσεις, να υπάρχουν συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο κτλ, είμαστε σε καραντίνα και η εργοδοσία δεν μας δίνει αντικείμενο εργασίας. Προτιμά να προσλαμβάνει άλλους εργαζόμενους με μισθούς πείνας, με συνθήκες χειρότερες και από μεσαίωνα έτσι ώστε να θεριεύει η εκμετάλλευση και η κερδοφορία της.

Είμαστε αντιμέτωποι με τη σφοδρή επίθεση της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού που στηρίζει την εργοδοσία με κάθε τρόπο. Ο ΟΑΕΔ δεν μας χορηγεί το επίδομα επίσχεσης στην οποία βγήκαμε επειδή είμασταν απλήρωτοι και “διορισμένοι” να εργαζόμαστε σε χώρο χωρίς νερό, φως, τουαλέτα κτλ αλλά και για άλλους λόγους όπως το ότι δεν μας δίνουν αντικείμενο εργασίας, δεν μας καταχωρούν τα ένσημα παρότι και τα έχουμε δουλέψει και τα έχουμε πληρώσει.

Ο αγώνας μας, είναι αγώνας για όλους τους εργαζόμενους καθώς παρά τα παραπάνω είμαστε οι μοναδικοί εργαζόμενοι στην πτηνοτροφεία που συνεχίζουμε να έχουμε τις συμβάσεις που ίσχυαν πριν τις καταργήσει η κυβέρνηση με την ΠΥΣ6/2012. Όχι μόνο σε αυτά τα επίπεδα θα έπρεπε να είναι όλοι οι εργαζόμενοι στην πτηνοτροφεία και όχι μόνο, αλλά να είχαμε και αυξήσεις.

Απευθύνουμε κάλεσμα να εκδηλωθεί αλληλεγγύη στον αγώνα μας με όποια μορφή είναι δυνατή.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα που οφείλονται σε όλους τους εργαζόμενους.
  • Να επανέλθουν οι μισθοί στους συναδέλφους που έχουν γίνει μειώσεις. Ο κατώτατος να είναι σύμφωνα με την τελευταία ΣΣΕ εργαζομένων στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις που είχε υπογραφεί (περίπου 810€).
  • Να τηρηθούν όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας.
  • Να χορηγηθεί το επίδομα επίσχεσης που ο ΟΑΕΔ αρνείται να εγκρίνει σε όσους άσκησαν αυτό το δικαίωμά τους και το έκτακτο επίδομα που χορηγείται για ειδικές περιπτώσεις.
  • Να καταχωρηθούν όλα τα ένσημα σε όλους τους εργαζόμενους.
  • Επιστροφή φόρου για τα ποσά που έχουμε φορολογηθεί αλλά δεν τα έχουμε λάβει γιατί η εργοδοσία δήλωνε αυτά που θα έπρεπε να μας πληρώσει και όχι αυτά που μας πλήρωνε.
  • Πάγωμα χρεών σε εφορία, τράπεζες, χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για όσους τους είναι απλήρωτοι. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.
  • Στους απλήρωτους απαλλαγή από τέλη, ΕΝΦΙΑ, καμιά διακοπή σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ

Το ΔΣ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα