Aνακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών του Σ.Ε.Π.Ε Κοζάνης

11/10/2018 - 15:39

ΔΕΛΤΙΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΤΟΥ Σ.Ε.Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσπαθεί να μας πείσει πως τα δύσκολα πέρασαν, τα μνημόνια τελείωσαν και επιτέλους επιστρέφουμε στην κανονικότητα και στην ανάπτυξη, ενώ πάνω από 700 μνημονιακοί νόμοι είναι εδώ, εφαρμόζονται καθημερινά, χωρίς καμιά πρόθεση για κατάργησή τους. Η ανάπτυξη για την οποία μιλούνε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, προϋποθέτει ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060. Αυτό σημαίνει συνεχείς απώλειες σε μισθούς και συντάξεις και κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Σε σχέση με την «κανονικότητα» στα σχολεία ο κατάλογος είναι ατελείωτος και περιλαμβάνει μηδενικούς διορισμούς, νέες συγχωνεύσεις, ακατάλληλα κι επικίνδυνα κτίρια για την ασφάλεια των μαθητών, αναθέσεις μαθημάτων εικαστικών, Μουσικής και Θεατρικής Αγωγής σε δασκάλους, κλείσιμο των ΚΕ.Δ.Δ.Υ., υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, τη δίχρονη Προσχολική Αγωγή να έχει μείνει στα χαρτιά και χιλιάδες κενά ακόμα και σήμερα. Αυτό είναι το «Νέο Σχολείο», εναρμονισμένο με τις επιταγές της Ε.Ε. και του Ο.Ο.ΣΑ.

Στο Ν. Κοζάνης υπάρχουν ακόμα δεκάδες κενά στην Ειδική Αγωγή και μεταφέρθηκαν δύο σχολεία λόγω ακαταλληλότητας των κτιρίων που στεγαζόταν. Συγκεκριμένα το 9Ο Νηπιαγωγείο μεταφέρθηκε στην αίθουσα τελετών του σχολικού συγκροτήματος του 9ου και 12ου Δημοτικού Σχολείου. Επίσης, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο μετακινήθηκε, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες επισκευής του, στον Τετράλοφο, σε απόσταση 22 χιλιομέτρων από την πόλη της Κοζάνης. Η πλειοψηφία των παρατάξεων, πλην της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών, συμφώνησε με τα συγκεκριμένα κτίρια στέγασης με το σκεπτικό ότι εφόσον οι σύλλογοι διδασκόντων τόσο του Ειδικού όσο και του 9ου και 12ου Δημοτικού Σχολείου που δέχτηκαν το συγκεκριμένο Νηπιαγωγείο, δεν υπάρχει πρόβλημα, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι στηρίζουν την πολιτική αυτή. Οι μετακινήσεις, αυτές, γίνονται στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων, του εξορθολογισμού του κόστους εκπαίδευσης που προβλέπεται από το τρίτο μνημόνιο και το οποίο το ψήφισαν όλοι μαζί! (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ, ΔΑΚΕ, ΠΟΤΑΜΙ). Είναι ανάγκη να διεκδικούμε να χτιστούν νέα σχολεία με τις κατάλληλες υποδομές κι όχι να συμβιβαζόμαστε με μεσοβέζικες λύσεις!

Όσον αφορά την 28η Σεπτεμβρίου, ημέρα Πανελλαδικής δράσης Εκπαιδευτικών για διορισμούς των 250000 αναπληρωτών, η Αγωνιστική Συσπείρωση του Σ.Ε.Π.Ε. Κοζάνης, έθεσε επανειλημμένα πρόταση κινητοποίησης στο Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. Κοζάνης, αλλά δεν υπήρξε καμία διάθεση για οργάνωσή της και καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία των παρατάξεων.

Ανάλογη ήταν και η στάση τους στο ζήτημα της αξιολόγησης. Πιο συγκεκριμένα τέθηκε στο Δ.Σ. η πρόταση της ανάληψης δράσης για αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης και πάλι η πλειοψηφία των παρατάξεων που υπηρετεί τις αντιδραστικές αλλαγές, καταψήφισε την πρόταση, λέγοντας μάλιστα ότι «εμείς συμβαδίζουμε με τις αποφάσεις της ΔΟΕ». Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη πρόταση της κήρυξης ΑΠΕΡΓΙΑΣ - ΑΠΟΧΗΣ, επανειλημμένα, κατατέθηκε από τους εκπροσώπους της ΑΣΕ στα Δ.Σ. της ΔΟΕ και ΕΛΜΕ αλλά οι πλειοψηφίες ΔΑΚΕ- ΔΗΣΥ/ΠΕΚ, ΕΡΑ/ΣΥΝΕΚ/ΑΕΕΚΕ (ΣΥΡΙΖΑ) με διάφορα προσχήματα, δεν αποφάσισαν ως τώρα, καλλιεργώντας έτσι την ηττοπάθεια και τον εφησυχασμό στον κλάδο. Οι δυνάμεις αυτές συμφωνούν για μια «καλή αξιολόγηση», συμφωνούν με το αντιδραστικό περιεχόμενο του νομοθετικού πλαισίου της αξιολόγησης στην εκπαίδευση και γενικότερα στο δημόσιο.

Η αποτίμηση του «εκπαιδευτικού έργου» της σχολικής μονάδας δε θα είναι μια εσωτερική ανατροφοδοτική διαδικασία, είναι αξιολόγηση (ν. 4547/2018), θα γίνεται με ειδική φόρμα και συγκεκριμένους δείκτες που θα ορίζεται με υπουργική απόφαση, με την άμεση εμπλοκή των Διευθυντών των σχολείων, των στελεχών των ΠΕ.ΚΕΣ και του Σχολικού Συμβουλίου. Θα αξιοποιηθεί για την προώθηση αντιεκπαιδευτικών πολιτικών, επιδιώκοντας τη συναίνεση των εκπαιδευτικών. Επίσης, η αξιολόγηση των χιλιάδων συναδέλφων που βρίσκονται ή επιθυμούν να καταλάβουν θέσεις ευθύνης και προβλέπεται από τον ίδιο νόμο, με ποσοστώσεις, είναι τιμωρητική και ανοίγει επικίνδυνους δρόμους! Πρέπει να την αποτρέψουμε όπως έγινε και τις προηγούμενες φορές!

Επιπλέον, το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2019 και η επίτευξη νέων «ματωμένων» πρωτογενών πλεονασμάτων, προβλέπει για μία ακόμα φορά γονάτισμα του λαού και παράλληλα σημαντική μείωση των φόρων για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Ήρθε η ώρα να δυναμώσει ο αγώνας απέναντι στην κυβερνητική πολιτική. Πολλά σωματεία πήραν απόφαση για απεργία.

Όλα τα σωματεία: Προετοιμαζόμαστε, διεκδικούμε αγωνιστικά, μαχητικά, με Πανεργατική απεργία στις 8 Νοέμβρη!

Διεκδικούμε:

  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους

  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.

  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

  • Δημόσια καθολική υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, στο 80% του κατώτερου μισθού.

  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Να σταματήσουν όλες οι διώξεις!

  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.

  • Απαιτούμε υποδομές εδώ και τώρα, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης για να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή, να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι.

  • Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου-Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751€ για όλους.

  • Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ

και της ΕΕ.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε:

Την προηγούμενη ημέρα της απεργίας, στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, 7 Νοεμβρίου, σας καλούμε να στηρίξετε με την ψήφο σας την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ, την παράταξη που με συνέπεια βρίσκεται πάντα μπροστά στους αγώνες των εργαζομένων! Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε! Πρώτα οι δικές μας ανάγκες!

Οκτώβριος, 2018


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα