Δελτίο Τύπου ΣΕΠΕ "Νίκος Πλουμπίδης"

Για τη συγκέντρωση υγειονομικών και εργατικών σωματείων στο ΓΚΝ Νίκαιας

09/04/2020 - 17:04

Εκπρόσωποι από πλήθος φορέων συμμετείχαν στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του Νοσοκομείου της Νίκαιας,  την Τρίτη 7 Απρίλη, ενώνοντας τις φωνές τους με τους υγειονομικούς, που ομόφωνα την περασμένη βδομάδα αποφάσισαν στη Γενική τους Συνέλευση τη συμμετοχή στην πρωτοβουλία της ΟΕΝΓΕ.

Ανάμεσα στα σωματεία που έδωσαν το παρόν ήταν και ο Σύλλογος μας, που εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο του συλλόγου Βασίλη Βατίστα, ο οποίος απηύθυνε και χαιρετισμό τονίζοντας πως οι εκπαιδευτικοί αυτή τη δύσκολη και πρωτόγνωρη περίοδο που περνά ο ελληνικός λαός στέκονται δίπλα στους ήρωες της πρώτης γραμμής, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων που απαιτεί τώρα η κυβέρνηση να προχωρήσει σε: Επίταξη των αναγκαίων υλικών για τον συνεχή εφοδιασμό των δημόσιων μονάδων Υγείας, με προτεραιότητα στα Μέσα Ατομικής Προστασίας, μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών, με επείγουσες διαδικασίες, μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Τόνισε επίσης ότι και οι εκπαιδευτικοί, από τη δική τους πλευρά, προσπαθούν να σταθούν δίπλα στους μαθητές τους και ζητάνε να πάρει η κυβέρνηση όλα τα μέτρα, ώστε κανένας μαθητής να μη μείνει εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Υποστήριξε πως δεν μπορεί η κυβέρνηση να επιχορηγεί με πακτωλό χρημάτων μεγαλοκαναλάρχες, εργολάβους διοδίων, ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών και για την υγεία και παιδεία του λαού να σφυρίζει αδιάφορα. Δεν μπορεί η ατομική ευθύνη να είναι κυριότερη από την κρατική μέριμνα. Ατομική ευθύνη να προστατευτεί ο καθένας από εμάς  από τον κορωνοϊό, ατομική ευθύνη και να συμμετέχει στην εξ' αποστάσεως εκπαιδευτική διαδικασία ο δάσκαλος και ο μαθητής, ακόμα και αν δεν έχει τον κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Πρόσθεσε πως ο Σύλλογος, πέρα από την παρουσία του στη συγκέντρωση, κάλεσε εκπαιδευτικούς και μαθητές σε καλλιτεχνική δράση για να εκφράσουν και μέσα από μορφές τέχνης την αλληλεγγύη τους στον αγώνα που δίνουν, γιατροί και νοσηλευτές, για να προστατεύσουν την υγεία του λαού.

Κλείνοντας ανέφερε ότι σήμερα ακούστηκε η φωνή μας, σπάσαμε την πολιτική καραντίνα και ότι όλοι μαζί θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την υγεία και την παιδεία που μας αξίζει.

ΤΟ Δ.Σ.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα