ΣΕΠΕ "Θουκυδίδης": Δελτίο τύπου για την παράσταση στον Δ/ντή εκπαίδευσης της Δ' Αθήνας

16/10/2018 - 15:47

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΗΣ Δ’ ΑΘΗΝΑΣ

Συνάδελφοι-ισσες

Με πρωτοβουλία του ΔΣ του συλλόγου εκπ/ών  ΠΕ «ο Θουκυδίδης»,την Παρασκευή  12/10  κάναμε παράσταση στην Δ’ Διεύθυνση (κ.Κέντρο)  όπου συμμετείχαν και τα ΔΣ των συλλόγων Γλυφάδας-Βάρης ,Βούλας, Βουλιαγμένης   και  Π.Φαλήρου .

Θέσαμε τα προβλήματα λειτουργίας των σχολείων των περιοχών μας, τις πολύ λίγες παράλληλες στηρίξεις (1/4 των  εγκεκριμένων αιτήσεων της δ’ διεύθυνσης, καθώς και το απαράδεκτο της κάλυψης δύο, τριών και τεσσάρων μαθητών από τον ίδιο αναπληρωτή συνάδελφο, κάποιες φορές και σε διαφορετικά σχολεία)

Επισημάναμε τα κενά που υπάρχουν ακόμα, ιδιαίτερα στη λειτουργία του ολοήμερου, την αδυναμία αναπλήρωσης σε Δημοτικά και νηπιαγωγεία.

Επίσης, την δυσκολία συγκρότησης ωρολόγιων προγραμμάτων και τις συνεχείς αλλαγές τους, το τρέξιμο των ειδικοτήτων από σχολείο σε σχολείο, όπως και διάφορα προβλήματα που προέκυψαν στην κατανομή των ομάδων των σχολείων τη φετινή χρονιά.

Οι απαντήσεις που πήραμε, συνάδουν με την εκπαιδευτική πολιτική του υπ. Παιδείας, που θέλει τα προγράμματα των σχολείων και τους εκπ/ούς  λάστιχο, το σχολείο των περικοπών, της διαρκούς υποβάθμισης της ειδ. Αγωγής ,των 25000 αναπληρωτών, των μηδενικών διορισμών.

Άρα τα κενά ,όπως μας ειπώθηκε θα καλύπτονται όταν και εάν έρθουν άλλοι αναπληρωτές, όπως και οι παράλληλες στηρίξεις, που αναμένονται νέες προσλήψεις το Νοέμβριο-άγνωστος αριθμό. Όσο για την αναπλήρωση, που διαρκώς προκύπτουν ζητήματα, δεν δόθηκε  απάντηση.

Το ΔΣ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα